Θ. Καράογλου: “Μας ενδιαφέρει να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όχι το πολιτικό κόστος”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ”

Για την εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων και τα ενδεχόμενα που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 Fm της ΕΡΤ-3.

Ο κ. Καράογλου σημείωσε πως ο κορωνοϊός αποδεικνύει καθημερινά οτι είναι ισχυρός αντίπαλος, τονίζοντας ότι η προσοχή της Κυβέρνησης στρέφεται και στα χερσαία σύνορα που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και από τα οποία περνούν αλλοδαποί εργάτες γης μετά από πρόσκληση.

Επίσης, χαρακτήρισε θετική ένδειξη την πληροφόρηση που είχε από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Νίκο Παπαϊωάννου, ότι το ιικό φορτίο που καταγράφεται στα λύματα της Θεσσαλονίκης σταθεροποιείται και υποχωρεί σταδιακά. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, “τα 905 κρούσματα που καταγράφηκαν στην πόλη μας την Τετάρτη δεν ήταν ένας απλός κώδωνας, αλλά… καμπάνα κινδύνου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε να αποπροσανατολιζόμαστε” τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις συνεχείς προσπάθειες της Πολιτείας να αποσυμπιέσει και να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισήμανε πως η  Κυβέρνηση δεν διεκδικεί το αλάθητο. “Μας ενδιαφέρει να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όχι το πολιτικό κόστος. Έχουμε αποδείξει ως Κυβέρνηση πως δεν είμαστε δογματικοί. Ακούμε την κοινωνία συνεχώς, διαβουλευόμαστε με τους φορείς της και κάνουμε διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται. Αυτό που προέχει είναι να δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα, με ψυχραιμία και να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών”.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση παράτασης προθεσμίας διάρκειας υλοποίησης για το έργο «Οργάνωση και Επιχορήγηση Δράσεων προώθησης στοιχείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς- Παραδοσιακών τοπικών Προϊόντων στη Μακεδονία και Θράκη», με διακριτικό τίτλο “ΠΑΡΑΓΩ” (Α.Π.: 5554/18-11-2020).
Επόμενο άρθρο19-11-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στoν 102 Fm της ΕΡΤ-3 και την εκπομπή “Σήματα καπνού”