Σε αυτοτελές τμήμα αναβαθμίζεται το Γραφείο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που στεγάζεται στο Διοικητήριο

ypes press002
ypes press002

ΣΕ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Ως αυτοτελές τμήμα με αυξημένες αρμοδιότητες για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας θα λειτουργεί εφεξής το Γραφείο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που στεγάζεται στο Διοικητήριο. Η αναβάθμιση της υπηρεσίας είναι αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε στις 21 Οκτωβρίου 2020 ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. κ. Γεώργιο Καταπόδη.

Για την ενίσχυση και περαιτέρω εδραίωση της Αρχής στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε ο διπλασιασμός του υφιστάμενου προσωπικού από πέντε άτομα σε έντεκα, μέσω κατανομής των οργανικών θέσεων εργασίας της υπηρεσίας.  

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία συνδράμει στην καλύτερη και αρτιότερη λειτουργία της Πολιτείας στη Βόρεια Ελλάδα, εμβαθύνοντας τη συνεργασία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων με το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Όπως αναφέρει ο κ. Καράογλου: “Η αναβάθμιση σε αυτοτελές του Τμήματος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του Διοικητηρίου ενδυναμώνει τη λειτουργία της υπηρεσίας στη Μακεδονία και τη Θράκη. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη η οποία κάνει πράξη την αποκέντρωση, ενισχύει τη διαφάνεια, θωρακίζει το σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή και διευκολύνει την καθημερινότητα των Βορειοελλαδιτών.

Η αποκέντρωση είναι έργα, είναι ανάπτυξη, είναι μεταρρύθμιση που έχει στον πυρήνα της τον πολίτη, είναι αξιοπιστία. 

Η συνεργασία που έχω με την Διοίκηση της Ε.Α.Α.ΔΗΣΥ. είναι εξαιρετική και μέσω αυτής ενώνουμε δυνάμεις προς όφελος της Μακεδονίας και της Θράκης”.

 

Προηγούμενο άρθροΕπικήδειος Θ. Καράογλου για Εξόδιο Ακολουθία του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Κύρου Ιωάννη (16-11-2020)
Επόμενο άρθρο18-11-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Εγνατία Τηλεόραση και το δελτίο ειδήσεων, με τον Λάζαρο Λαζάρου