Θ. Καράογλου: “Προικίζουμε τη Βόρεια Ελλάδα με υποδομές που έλειψαν τις προηγούμενες δεκαετίες”

ypes press002
ypes press002

Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΠΡΟΙΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΙΨΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ”

Η μετεξέλιξη της Βόρειας Ελλάδας από τόπο ανεκπλήρωτων υποσχέσεων σε τόπο όπου οι στόχοι δεκαετιών γίνονται επιτέλους πράξεις και τα σημαντικά έργα υποδομών αποκτούν για πρώτη φορά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, αποτέλεσε τον πυρήνα της τοποθέτησης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο πάνελ του “Thessaloniki Helexpo Forum” με θέμα “προοπτικές ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος”.

Ο κ. Καράογλου ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφέροντας ότι στους 14 μήνες διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας η Μακεδονία και η Θράκη κινούνται σε χρόνο ενεστώτα και όχι μέλλοντα. “Ή αποψινή συζήτηση αφορά το παρόν και είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι ο κορωνοϊός δεν σταμάτησε το κυβερνητικό έργο ούτε μια ημέρα” τόνισε, προσθέτοντας ότι στην φιλοσοφία της παρούσας Κυβέρνησης δεν υπάρχουν “θα” παρά μονάχα η λέξη “γίνεται”.

Όπως σημείωσε: “Συνδυάζοντας το άμεσο με το μακροπρόθεσμο, διαμορφώνουμε τη Θεσσαλονίκη της ανάπτυξης. Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς “Thess Intec”, η ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η αναβάθμιση της εσωτερικής Περιφερειακής Οδού (Fly Over), η αναβάθμιση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι κάθετες συνδέσεις της Εγνατίας Οδού, η ανάπλαση του χώρου στο πρώην στρατόπεδο “Παύλου Μελά”, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, δημιουργούν προοπτικές και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Γιατί τα έργα είναι συνώνυμα της προόδου”.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), σύντομα η Θεσσαλονίκη θα είναι μια διαφορετική πόλη. Αυτοδύναμη, γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον και προικισμένη με υποδομές οι οποίες έλειψαν τις προηγούμενες δεκαετίες. “Εμείς δεν εγκαινιάζουμε μουσαμάδες, αλλά παράγουμε μετρήσιμο έργο. Δεν υποσχόμαστε, αλλά εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές που βάζουν την πόλη σε τροχιά προόδου. Δεν πολιτικολογούμε, αλλά θέτουμε αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Βάζουμε την ουσία πάνω από την επικοινωνία. Μετά από 4,5 χαμένα χρόνια για την πόλη, η Θεσσαλονίκη αναπνέει ξανά” σημείωσε.

Αναφορικά με τη Μακεδονία και τη Θράκη, παρατήρησε πως χάρη στην επιμονή και αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να “ξεκλειδώσει” τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες πλέον διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της πατρίδας μας.

“Διευρύναμε τους ορίζοντες και επενδύσαμε στην εξωστρέφειά τους. Στρέψαμε το βλέμμα τους στο Βορρά και όχι στο Νότο, διασφαλίζοντας δυναμική, διατηρήσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη με οφέλη για το σύνολο των πολιτών και αναδεικνύοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές του τόπου μας. Η Βόρεια Ελλάδα έπαψε να είναι ο τόπος των ανεκπλήρωτων προσδοκιών και δείχνει το μέλλον” κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

 

Προηγούμενο άρθροΕισηγήσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Thessaloniki Helexpo Forum με θέμα: “Πολιτική, οικονομία, κοινωνία-Αναζητώντας την ισορροπία”
Επόμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Τα βιβλία και οι μάσκες να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των μαθητών”