Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση δράσης “Η Μακεδονία τιμά στη Βέροια τον Μίκη Θεοδωράκη με το έργο του Μάκη Βαρλάμη”

ypes press002
ypes press002

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΜΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΑΡΛΑΜΗ”

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ., στο αίθριο του Διοικητηρίου, για την παρουσίαση της πρωτότυπης και πολύμορφης εκδήλωσης με τίτλο “Η Μακεδονία τιμά στη Βέροια τον Μίκη Θεοδωράκη με το έργο του Μάκη Βαρλάμη“.

Στη συνέντευξη Τύπου έχουν προσκληθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γιώργος Μπίκας, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα. Αθηνά Πλάτσικα Τσιπουρίδου και οι εκπρόσωποι του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας κ. Παύλος Τροχόπουλος και Αστέριος Νένος.

Η δράση, την οποία υποστηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της Ημαθίας, αφού η μεγάλη εικαστική συλλογή, τα γλυπτά, οι ταινίες που αναφέρονται στην κλασσική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και οι “εγκαταστάσεις” που δημιούργησε ο Ευθύμιος Βαρλάμης για τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα παρουσιάζονται στο κοινό μέσα από τις βιτρίνες των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο και σε όλο τον κεντρικό πεζόδρομο της Βέροιας. Ταυτόχρονα, στην “καρδιά” της πόλης, θα ακούγονται έργα από την κλασσική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Η παραπάνω πρωτοβουλία όχι μόνο μεταμορφώνει τη Βέροια σε ένα διαδραστικό χώρο τέχνης, αλλά στηρίζει και ενισχύει τον εμπορικό κόσμο της Ημαθίας που δοκιμάζεται εξαιτίας της πανδημίας.

Στο όλο εγχείρημα συμμετέχουν περισσότεροι από 200 καταστηματάρχες της Βέροιας οι οποίοι θα φιλοξενήσουν στις βιτρίνες τους έργα της συλλογής του Ευθύμιου Βαρλάμη.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Κυριακή 01 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έναν μήνα.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία κ. Θ. Καράογλου στο κλείσιμο των εργασιών του 2ου BALKAN FORUM (26-09-2020)
Επόμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Η Θεσσαλονίκη αποκτά το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ευρώπη”