Θ. Καράογλου: “Η Καστοριά αντιμετώπισε με γενναιότητα την πανδημία και ξεπερνά το πρόβλημα”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ”

Τα εύσημα στους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς για τη γενναιότητα που επέδειξαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού απένειμε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη σημερινή επίσκεψη στην πόλη της Καστοριάς.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) παρευρέθηκε νωρίς το πρωί στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη των γουνοποιών. Ακολούθως συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργάνωσε στο Δημαρχείο Καστοριάς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης, παρουσία των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Παίρνοντας το λόγο στη σύσκεψη, ο κ. Καράογλου τόνισε πως “οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο και θερμά συγχαρητήρια στις αρχές και σε όλους τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, οι οποίοι είχαν πραγματικά μια πολύ δύσκολη περίοδο με τον κορωνοϊό. Παρόλα αυτά με ηρωισμό και υπακούοντας στις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμοξιολόγων, αντιμετώπισαν το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Και συνέχισε: “Βεβαίως αυτό θα πρέπει να το διατρανώσουμε σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, ότι το πρόβλημα ξεπερνιέται και ότι οι ομορφιές της περιοχής είναι εδώ και μας περιμένουν όλους να τις επισκεφθούμε”.

Αναφερόμενος στα τρία μεγάλα προγράμματα που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία (πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΠ και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”), ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) σημείωσε “ότι μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της περιοχής για τα επόμενα 4-5 χρόνια”.

Για το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, ο κ. Καράογλου ανέφερε οτι θα εξεταστεί πως μπορεί να επεκταθεί με σημαντικά έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Γρεβενών. Για το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) εξήγησε ότι η κατανομή των κονδυλίων θα προχωρήσει μέσα από διαδικασία διαβούλευσης και κατάθεσης προτάσεων από όλους τους φορείς. Τέλος, για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης “Αντώνης Τρίτσης”, επισήμανε ότι o προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία είναι διασφαλισμένα από κονδύλια του Ταμείου Παρακαταθηκών και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς, ο κ. Καράογλου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χαράλαμπο Καραταγλίδη, ο οποίος του παρέθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο της γουνοποιίας.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) δήλωσε πως κατανοεί τα προβλήματα, εστιάζοντας στην ανάγκη ανασυγκρότησης και αναγέννησης του τομέα της γούνας, ο οποίος κινεί σε σημαντικό βαθμό την πραγματική οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Εν αναμονή, μάλιστα, της ροής των κονδυλίων από το Ταμείο Ανασυγκρότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφού προηγουμένως ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, ο κ. Καράογλου προέτρεψε τους φορείς της περιοχής να αξιοποιήσουν τα κοινοτικά κονδύλια ώστε να δοθεί το “φιλί της ζωής”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε επιχειρήσεις, εργαζομένους και ανέργους.  “Σε ό,τι με αφορά θα είμαι σύμμαχος, αρωγός και συμπαραστάτης σας” ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

Προηγούμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα “VORIA.GR” (18-07-2020)
Επόμενο άρθροΤελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συσκέψεων του Διοικητηρίου σε αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης”