Τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συσκέψεων του Διοικητηρίου σε αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης”

ypes press002
ypes press002

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ”

Αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” θα ονομάζεται στο εξής η αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου, μετά την τελετή ονοματοδοσίας που θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 12.00.

Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου 1915 στη Μουσθένη Καβάλας, ο Νικόλαος Μάρτης συνέδεσε το όνομά του με το ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου καθώς υπήρξε ο μακροβιότερος Υπουργός Βορείου Ελλάδος στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, υπηρετώντας το αξίωμα σχεδόν οκτώ χρόνια (1974-1981). Δικηγόρος στο επάγγελμα, εκλέχθηκε πρώτη φορά Βουλευτής Καβάλας το 1951 με τον Ελληνικό Συναγερμό. Μεταπήδησε στην ΕΡΕ, με την οποία επανεκλέχθηκε Βουλευτής Καβάλας από το 1956 έως το 1963. Το 1974 και το 1977 επανεξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία. Την περίοδο 1955-1956 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Βορείου Ελλάδος, την περίοδο 1956-1958 Υφυπουργός Εμπορίου, την περίοδο 1958-1961 Υπουργός Βιομηχανίας και από το 1974 έως το 1981 Υπουργός Βορείου Ελλάδος.

Έλαβε μέρος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως έφεδρος αξιωματικός πυροβολικού, υπηρετώντας επτά χρόνια (83 μήνες), ενώ έχει τιμηθεί με πλήθος παρασήμων όπως τον Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πολεμικό Σταυρό Γ’ Τάξης, τρία μετάλλια εξαίρετων πράξεων, Χρυσό Σταυρό Αγίου Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και με παράσημα ξένων χωρών.

Αναφερόμενος στην αυριανή τελετή ονοματοδοσίας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, τόνισε ότι “ο Νικόλαος Μάρτης έθεσε στην υπηρεσία της πατρίδας όλη τη φλόγα της ψυχής του. Η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συσκέψεων του Διοικητηρίου σε αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν σπουδαίο Μακεδόνα και βοηθά να μείνει ζωντανή στην ιστορία η μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου που δίδαξε στους νεότερους οτι καθήκον του πολιτικού είναι να αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα χρήσιμος” .

Προηγούμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Η Καστοριά αντιμετώπισε με γενναιότητα την πανδημία και ξεπερνά το πρόβλημα”
Επόμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στο περιοδικό “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ” (17-05-2020)