Παραδόθηκαν 20.000 γάντια μιας χρήσης στη Γ.Α.Δ.Θ. μετά από πρωτοβουλία του κ. Θ. Καράογλου

ypes press002
ypes press002

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ 20.000 ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΗ Γ.Α.Δ.Θ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Με την υποστήριξη της εταιρείας “MEDITRAST” ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρέδωσε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης 20.000 γάντια μιας χρήσης.

Το υλικό διατίθεται για τις ανάγκες των αστυνομικών που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, καθώς και των συναδέλφων τους που υπηρετούν στις Καστανιές του Έβρου και στην Αλεξανδρούπολη

Στη δήλωσή του, ο κ. Καράογλου επισήμανε πως η ιδιωτική πρωτοβουλία στέκεται πολύτιμος αρωγός στη συντονισμένη προσπάθεια της Πολιτείας ώστε να κερδίσουμε τον πόλεμο απέναντι στον κορωνοϊό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Πρόσθεσε, επίσης, πως το κράτος δεν θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο στη μάχη αυτή.

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ελληνική Πολιτεία προσπαθεί συντεταγμένα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του κορωνοϊού που απειλεί τη δημόσια υγεία. Με αιχμή του δόρατος τις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας, όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στέκεται αρωγός στη συλλογική προσπάθεια, ζητώντας ενεργή συμπαράσταση από ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα στην αντιμετώπιση του επικίνδυνου ιού.

Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, στο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, να έχουμε την πρώτη μεγάλη προσφορά από μια ιδιωτική εταιρεία, τη “MEDITRAST”, η οποία προσφέρει 20.000 γάντια μιας χρήσης για τους αστυνομικούς που δίνουν καθημερινά τον αγώνα να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία εφαρμόζοντας τους περιορισμούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να ασκούν  τα καθήκοντά τους που σχετίζονται με τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και την προστασία της περιουσίας και της ζωής κάθε πολίτη.

Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ την εταιρεία που αποτελεί το πρώτο καλό παράδειγμα και καλώ άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις να σταθούν σύμμαχοι στην προσπάθεια που καταβάλλει  η Πολιτεία.

Τέλος, θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Το κράτος, οι φορείς, οι υπηρεσίες οι πολίτες, όλοι μαζί, ενωμένοι, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών, θα νικήσουμε.

Δίνουμε μια δύσκολη μάχη εναντίον ενός αόρατου εχθρού, όμως αισιοδοξούμε ότι συντεταγμένα και πειθαρχημένα θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση. Άλλωστε ο ελληνισμός έχει αποδείξει ότι ενωμένος πετυχαίνει τις μεγαλύτερες νίκες” τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και την ιδιωτική εταιρεία για την ευγενική προσφορά. Όπως ανέφερε: “Πρόκειται για μια πράξη που αφενός αποδεικνύει τη δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης και αφετέρου την αγάπη για τα Σώματα Ασφαλείας. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλες προσφορές από ιδιωτικές εταιρείες. Τα γάντια τα χρειαζόμαστε και θα προστεθούν στα υλικά που ήδη μας παρέχει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της “MEDITRAST” σημείωσε από την πλευρά του πως η ανταπόκριση της εταιρείας στο κάλεσμα του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει για το προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. “Εμείς μένουμε στο σπίτι και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στο δρόμο προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία μας” δήλωσε σχετικά.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη Θ. Καράογλου στην εφημερίδα “ESPRESSO” και την δημοσιογράφο Βίβιαν Μπενέκου (21-03-2020) “Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι όσοι αγνοούν τον κορωνοϊό”
Επόμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” (22-03-2020) «Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν»