Θ. Καράογλου: ” Μικρογραφία της Ελλάδας η Π.Ε. Καβάλας. Συνδυάζει πρωτογενή τομέα και τουρισμό”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ. ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ”

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των συνεχόμενων επισκέψεων στις 16 Περιφερειακές Ενότητες της Βόρειας Ελλάδας και τους 72 Δήμους που τις απαρτίζουν, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου περιόδευσε χθες (Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020) στην Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας.

Το πρόγραμμα των διαδοχικών συναντήσεων ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 10 το βράδυ, περιλαμβάνοντας σειρά επαφών με όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς (κατά σειρά τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, τον Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη), τους παραγωγικούς φορείς (τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΑΜ κ. Απόστολο Παυλίδη), τους δυο Μητροπολίτες (Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων κ.κ. Στέφανο) και επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες (οινοποιείο “Βιβλία Χώρα”, επιχείρηση “ΒΙΚΡΕ” και τη σχολή εκμάθησης πιλότων “Egnatia Aviation”).

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι δυνατότητες ενδυνάμωσης και οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, την οποία ο κ. Καράογλου περιέγραψε ως “μικρογραφία της Ελλάδας γιατί τα συνδυάζει όλα, δηλαδή πρωτογενή τομέα και τουρισμό“.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) βρίσκονται στο πλευρό κάθε Δήμου προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά ζητήματα όπου εντοπίζονται, να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν έργα υποδομών, αλλά και να ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις μέσω της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων που στεγάζεται στο Διοικητήριο και η οποία υποδέχεται, αξιολογεί, εγκρίνει και παρακολουθεί ιδιωτικές επενδύσεις άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ παρέχοντας ενισχύσεις σε εφαρμογή των αναπτυξιακών νόμων 3908 και 4399.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι έννοια του είναι να αποτελεί “χρήσιμο συνεργάτη και σύμμαχο όλων των θεσμικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας“. Στάθηκε, επίσης, στη βαρύτητα που έχει για τον ίδιο η συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με τους όλους τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής ευθύνης του γιατί, όπως είπε, “μέσω της συνεργασίας δημιουργούνται ακλόνητες βάσεις οι οποίες αποτελούν θεμέλια προόδου των τοπικών κοινωνιών και κατ’ επέκταση ευημερίας των πολιτών“.

Όσον αφορά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο κ. Καράογλου εστίασε στη σημασία που έχει για το σύνολο της Ανατολικής Μακεδονίας η αναβάθμιση και αξιοποίηση του λιμανιού και πως αυτό μπορεί να ενταχθεί σε μια ενιαία γραμμή ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

“Το γεγονός ότι και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας καταγράφεται θετικό πρόσημο στο ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα ξαναγίνεται μια φιλική χώρα προς το επιχειρείν. Παράλληλα είναι αδιαμφισβήτητο σημάδι ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία στην πατρίδα μας είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας ο οποίος αφυπνίζεται χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, σκοπός της οποίας είναι να δώσει σημαντική πνοή στο επιχειρείν και να τονώσει τους δυναμικούς κλάδους της εθνικής μας οικονομίας.

Η τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα ξεκινά με αισιοδοξία και ελπίδα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας” τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

 

Προηγούμενο άρθρο18-02-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Center Tv της Καβάλας και την εκπομπή “Επί της ουσίας”
Επόμενο άρθροΤο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι