Θ. Καράογλου: “Η Πιερία μπορεί να εξελιχθεί σε επίκεντρο πολιτισμού και οικονομικής ανάπτυξης”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό των τακτικών περιοδειών που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις που είχε με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “μέσα από συλλογική προσπάθεια η Πιερία μπορεί να εξελιχθεί σε επίκεντρο πολιτισμού και οικονομικής ανάπτυξης“.

Ειδική αναφορά έκανε στον Όλυμπο, για τον οποίο σημείωσε ότι “αποτελεί το ισχυρότερο brand name που διαθέτει η περιοχή, γι’ αυτό και η αξιοποίησή του πρέπει να γίνει στη βάση ενός ενιαίου σχεδίου το οποίο θα υιοθετηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους“. Μάλιστα έστειλε μήνυμα συμπόρευσης, τονίζοντας ότι “το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) είναι εδώ για να βοηθήσει την ενιαία προσπάθεια“.

Κατά την περιοδεία του στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ο κ. Καράογλου συναντήθηκε κατά σειρά με τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιο Μανώλα, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Επίσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης εμφιάλωσης νερού “ΔΙΟΣ” και της επιχείρησης “ΖΕΥΣ ακτινίδια Α.Ε.”, οι οποίες έχουν αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Σε αυτές συζήτησε με τις διοικήσεις και συνομίλησε με το προσωπικό, αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για τη μείωση της φορολογίας, την τόνωση της παραγωγής και τη στήριξη του εγχώριου επιχειρείν.

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισήμανε ότι η σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος σε όλη τη χώρα πιστοποιεί πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.

Τόνισε ακόμη πως η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι η μόνη λύση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όπως είπε: “Χάρη σε εσάς η Ελλάδα σήμερα ανακάμπτει γιατί στα δύσκολα χρόνια της κρίσης υπήρξαν ελληνικά χέρια που δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά, ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν και συνεχίζουν να ξεχωρίζουν ανά τον κόσμο και ελληνικές ιδέες που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τη διαφορά. Ευθύνη μας είναι να αναζωογονήσουμε τις δυνάμεις της τοπικής αγοράς, ενθυμούμενοι ότι ανάπτυξη για όλους σημαίνει και ανάπτυξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας“.

 

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία του κ. Θ. Καράογλου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Επόμενο άρθρο27-02-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Πρακτορείο Fm και την εκπομπή “Την ίδια ώρα”