Στα Γιαννιτσά μεταφέρεται η περιοδική έκθεση “Η Ελληνίδα στον Πόλεμο”

ypes press002
ypes press002

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”

Τα Γιαννιτσά είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδικής έκθεσης που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με θέμα “Η Ελληνίδα στον Πόλεμο“.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου και του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου.

Η έκθεση, που υποστηρίζεται από το Γ’ Σώμα Στρατού, θα παραμείνει στο χώρο έως το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και θα είναι επισκέψιμη Δευτέρα έως Σάββατο: 18.00-21.00 και την Κυριακή: 11.00-14.00, 18.00-21.00.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή της Ελληνίδας στους εθνικούς αγώνες επιμελήθηκαν ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, ο Συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.

Το σπάνιο αρχείο προέρχεται από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής”, καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.

Με αφορμή τη μεταφορά της περιοδικής έκθεσης στα Γιαννιτσά, ο  κ. Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε πως “τα εκθέματα που παρουσιάζουμε στο κοινό υμνούν τις Ελληνίδες που έδρασαν, διέπρεψαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της εθνικής ευθύνης. Αναδεικνύουμε τη δράση τους, τιμούμε την προσφορά τους και υποκλινόμαστε στη φλογερή πίστη που τις μεταμόρφωσε σε φλογερές μαχήτριες της εθνικής μας ανεξαρτησίας”.

 

Προηγούμενο άρθροΔιευρυμένη σύσκεψη φορέων στο Διοικητήριο για την ευαισθητοποίηση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής
Επόμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Η Κυκλοφοριακή Αγωγή σώζει ζωές”