Ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση της ΑΖΚ στις νέες εγκαταστάσεις

ypes press002
ypes press002

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΖΚ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Υλοποιώντας τον σχεδιασμό που εκπονήθηκε από την πρώτη στιγμή που ο κ. Θεόδωρος Καράογλου ανέλαβε τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες που απομένουν ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό το τριώροφο “γυάλινο” κτίριο όπου έχει μετεγκατασταθεί η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κίνηση η οποία σηματοδοτεί τη μετάβαση της ΑΖΚ στη νέα εποχή, αφού με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται στην “καρδιά” της πόλης μια “θερμοκοιτίδα” καινοτομίας και ανάπτυξης.

Επίσης πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα προς την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη λειτουργία του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς, “Thess Intec”, στην περιοχή της Περαίας.

Ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της ΑΖΚ και ξεναγήθηκε στους χώρους από τον Πρόεδρο της κ. Κυριάκο Λουφάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόοδο της μεταφοράς των υπηρεσιών στα νέα γραφεία.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισήμανε πως: “Τηρούμε με συνέπεια την προεκλογική δέσμευση της ανάπτυξης για όλους. Με τη μεταφορά των υπηρεσιών της στις νέες εγκαταστάσεις, η ΑΖΚ ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Παράλληλα ενισχύουμε την προσπάθειά μας να κρατήσουμε την ευρηματικότητα, κυρίως των νέων ανθρώπων, στη Βόρεια Ελλάδα, προχωρώντας στην υλοποίηση των στόχων μας με γοργούς ρυθμούς. Σε 6 μήνες πράξαμε όσα έπρεπε να γίνουν, όσα επανειλημμένως είχαν ανακοινωθεί αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, σε διάστημα 4,5 χρόνων. Το Διοικητήριο, ως φορέας που εποπτεύει μεταξύ άλλων και την ΑΖΚ, δεσμεύεται πως θα πράξει τα μέγιστα ώστε το ταχύτερο δυνατόν η Μακεδονία και η Θράκη να προσελκύσουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία αιχμής”.

Προηγούμενο άρθρο03-01-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Real Fm Θεσσαλονίκης και την εκπομπή “Realistika”
Επόμενο άρθροΤο Διοικητήριο αναδεικνύει το εξωστρεφές προφίλ της Θεσσαλονίκης