Οι εκπαιδευτικές υποδομές της Β, Ελλάδας στο επίκεντρο της συνάντησης Θ. Καράογλου και Σ. Ζαχαράκη στο Διοικητήριο

ypes press002
ypes press002

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Σ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

“Η μόρφωση αποτελεί διαβατήριο ζωής και καθήκον της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”, τόνισαν από κοινού ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Σοφία Ζαχαράκη, στη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα στο Διοικητήριο.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση αφορούσαν τις εκπαιδευτικές υποδομές στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, τα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και ορισμένα λειτουργικά ζητήματα που έχουν ανακύψει σε σχολικές μονάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι δυο Υφυπουργοί επισήμαναν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση των αναγκών που έχουν καταγραφεί σε ακριτικά σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Καράογλου δήλωσε πως: “Η εκπαίδευση είναι ένα από τα σπουδαιότερα εφόδια του ανθρώπου, αφού λειτουργεί ως καταλυτικός παράγοντας στην εξέλιξη και πρόοδο της πατρίδας μας. Ως Κυβέρνηση επενδύουμε στην παιδεία και εργαζόμαστε συνολικά για την αναβάθμιση της, γιατί το αγαθό της γνώσης και της μόρφωσης αποτελεί ποιοτικό δείκτη της κοινωνίας μας”.

“Με τον κ. Καράογλου στρέφουμε την προσοχή μας στις σχολικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας, αγκαλιάζοντας όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Στο σχολείο μπαίνουν οι βάσεις των αρχών και των αξιών που χαρακτηρίζουν κάθε ολοκληρωμένο πολίτη” πρόσθεσε από την πλευρά της, η κα. Ζαχαράκη.

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός Θ. Καράογλου στο 2ο φεστιβάλ “η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη”(03-12-2019)
Επόμενο άρθροΟμιλία Θ. Καράογλου στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης “Η Ελληνίδα στον πόλεμο” (Κατερίνη) (04-12-2019)