Θ. Καράογλου: «Η Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί την τραγικότερη στιγμή του ελληνισμού»

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ”

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ο κ. Καράογλου παραβρέθηκε στην Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του εθνομάρτυρα τελευταίου Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.

Στο μήνυμά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) σημείωσε πως: “Είμαστε όλοι εδώ για να διαφυλάξουμε και να αναμοχλεύσουμε την εθνική μνήμη γιατί όπως είναι γνωστό, έθνος που δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον.

Η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν μια τραγική στιγμή για τον ελληνισμό, ίσως η τραγικότερη στιγμή του Ελληνισμού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς, οι απόγονοι των ανθρώπων που σώθηκαν, πρέπει να ξεχάσουμε. Η μνήμη μας πρέπει να είναι διαρκής, κοντά στα αθώα θύματα, τις εκατοντάδες χιλιάδες αθώων που άφησαν την ψυχή τους στα ιερά χώματα της Μικράς Ασίας και βεβαίως πάντοτε, με εκδηλώσεις, να τους θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε τον Μικρασιατικό πολιτισμό, ο οποίος δέσποζε για αιώνες”.

Προηγούμενο άρθροΤα παραδοσιακά ποιοτικά ΠΟΠ προϊόντα και οι Βιοκαλλιέργειες είναι το θέμα της αποψινής ημερίδας που διοργανώνει το Διοικητήριο στην 84η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα “VORIA” (17-09-2019) «H Θεσσαλονίκη αναγεννιέται με πράξεις»