Άρθρο Θ. Καράογλου στο ειδικό ένθετο της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» για την 84η ΔΕΘ (08-09-2019) «Η Μακεδονία και η Θράκη δυνάμεις ανάπτυξης στην Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ»

ypes press002
ypes press002

ΑΡΘΡΟ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ 84η ΔΕΘ

(08-09-2019)

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ»

Με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε για τη χώρα ένας -σχεδόν πενταετής- κύκλος αβεβαιότητας και αποσταθεροποίησης.

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν από την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος μέχρι σήμερα, πολιτικό σύστημα και κοινωνία επιδιδόμαστε σε έναν διαρκή αγώνα διεκδίκησης των χαμένων χρόνων της ζωής μας. Εργαζόμαστε από κοινού για τη βελτίωση της ποιότητας της Δημοκρατίας όπως επίσης και για την επανάκτηση του εθνικού αξιακού μας κώδικα, ο οποίος στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύθηκε και συνάμα υπήρξε θύμα μιας βίαιης απόπειρας ακρωτηριασμού στο όνομα της δήθεν “προοδευτικότητας”.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση, της οποίας έχω τη χαρά και την τιμή να είμαι μέλος, προσπαθεί μέσα από καθημερινές μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις να καταστήσει σαφές σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα πως έχει την ικανότητα, μα και την πολιτική βούληση, να υλοποιήσει όσα έχει δεσμευθεί προεκλογικά. Εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε δεν χωρά καμία αμφιβολία πως το πρώτο δείγμα γραφής είναι θετικό, όπως προκύπτει από τα νομοσχέδια που έχουν ήδη ψηφισθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η μείωση της φορολογίας, η κατάργηση του ασύλου της ανομίας, η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι νομοθετήματα που έχουν την αποδοχή της κοινής γνώμης διότι ανταποκρίνονται στην κοινή λογική η οποία απουσίαζε από την καθημερινότητά μας τα προηγούμενα χρόνια.

Με την ίδια αποφασιστικότητα και οργάνωση πορευόμαστε και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της Βόρειας Ελλάδας. Γνωρίζοντας ότι οι συμπατριώτες μας περιμένουν από εμάς αποτελεσματικότητα, έχουμε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταστήσουμε το Διοικητήριο ένα μικρό υπουργείο Ανάπτυξης.

Μέσα από διαρκή προγραμματισμό σχεδιάζουμε το μέλλον έχοντας ως κύριο ζητούμενο η Μακεδονία και η Θράκη να εξελιχθούν σε εθνικό “στρατηγείο” εξωστρέφειας και καινοτομίας, με ευδιάκριτο αναπτυξιακό στίγμα, παρεμβατικό ρόλο και λόγο. Να γίνουν, δηλαδή, παγκόσμιοι “παίκτες”, με ανοικτές πόρτες στην καινοτομία και “φρέσκες” αντιλήψεις για την προσέλκυση επενδύσεων. Οι μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που υλοποιούμε στοχεύουν στην κυβερνητική αποκέντρωση, στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη κάθε νομού της χωρικής ευθύνης του χαρτοφυλακίου που μου εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός, στη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής και στην τόνωση της υγιούς επιχειρηματικότητας και των υποδομών βιώσιμης ανάπτυξης.

Φυσικά ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς. Ωστόσο η Μακεδονία και η Θράκη του αύριο δεν χρειάζονται μόνο μακρόπνοους σχεδιασμούς αλλά λίγα λόγια και πολλά έργα που να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

Κεντρικό σημείο της πολιτικής μας στρατηγικής είναι να αναδείξουμε το Brand name “Μακεδονία” ώστε να δηλώνει όχι μόνο έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, αλλά έναν τόπο παραγωγής υψηλής ποιότητας γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων τα οποία θα είναι διεθνώς εμπορεύσιμα. Έναν τόπο που δεν θα προσελκύει μόνο τουρίστες αλλά επενδυτές, επισκέπτες και καταναλωτές, δίνοντας έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Με λίγα λόγια, από τις 7 Ιουλίου ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια να καταστήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη πρωταγωνίστριες και δυνάμεις εξέλιξης στη Ν.Α. Ευρώπη.

Η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Πρέπει και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης. Πρέπει και μπορούν να υπερασπιστούν την εθνική τους παρακαταθήκη. Και εμείς, ως Βορειοελλαδίτες, πρέπει να αποκτήσουμε ξανά το δικαίωμα να κοιτάζουμε ψηλά, δημιουργώντας ευκαιρίες για την πατρίδα και τις οικογένειές μας.

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθροΆρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (08-09-2019) «Η ΔΕΘ είναι το καμάρι της Βόρειας Ελλάδας»
Επόμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου(08-09-2019) «Στη Μακεδονία και τη Θράκη πνέει αέρας δημιουργίας»