Συνάντηση του Υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

ypes press002
ypes press002

Τον πρώτο κύκλο συναντήσεων εργασίας με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα της Μακεδονίας και της Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου, υποδέχθηκε κατά σειρά στο Διοικητήριο τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης. Σήμερα αντάλλαξε απόψεις για την τόνωση της ρευστότητας και την ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στην ατζέντα των συζητήσεων, που είχαν ως βασικό θέμα τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας, κυριάρχησαν οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσα από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για μείωση των φορολογικών συντελεστών και απλοποίηση του γραφειοκρατικού περιβάλλοντος. Επίσης, σε τοπικό επίπεδο, τέθηκε στο επίκεντρο η περαιτέρω αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου, καθώς και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία το Διοικητήριο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο διεκδίκησης και ανάπτυξής τους προς όφελος των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης.

Σε δήλωση του, μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Καράογλου επισήμανε πως: “Τα Επιμελητήρια αποτελούν σταθερούς συνομιλητές της Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό εμβαθύνουμε την παραγωγική σχέση που έχουμε μαζί τους και συνεργαζόμαστε ώστε ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης αφενός να ανασάνει από τα υπέρμετρα φορολογικά βάρη και αφετέρου να συμμετέχει ενεργά στο ισχυρό αναπτυξιακό μέτωπο που συγκροτείται με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση ακούει, στηρίζει και προχωρά σε καίριες παρεμβάσεις προς όφελος των παραγωγικών φορέων που αποτελούν σημείο αναφοράς της ελληνικής οικονομίας. Άμεσα θα υπάρξουν ανάλογες συναντήσεις εργασίας με τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιμελητηρίων όλης της Μακεδονίας και της Θράκης”.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου με τον Υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Philip Reeker 24-07-2019
Επόμενο άρθροΕθιμοτυπική συνάντηση του Υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρη