ΥΜΑ-Θ και Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταπολεμούν από κοινού το σχολικό μπούλινγκ

ypes press002
ypes press002

Με σύνθημα «Παιδιά Μιλήστε» υπέγραψαν σήμερα, 26 Ιουνίου 2019, πρωτόκολλο συνεργασίας η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ευστάθιος Κουτσοχήνας, στα γραφεία του ΔΣΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος των δύο πλευρών είναι να αναπτυχθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού – bullying, το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο και αφορά σε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Η κ. Χατζηγεωργίου και οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέσω του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψαν, συμφώνησαν να εργαστούν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης που περιλαμβάνει εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, ειδικές δράσεις και ενημερωτικές εκστρατείες σε όλη τη χώρα με κοινό σύνθημα «Παιδιά Μιλήστε».

 

Προηγούμενο άρθροΈγκριση του υπ’ αρ. 7/2019 πρακτικού της τριμελούς επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμών προμηθειών και παροχής γενικών υπηρεσιών για την εκ νέου βαθμολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν βάσει σχέσης ποιότητας – τιμής και την ανάδειξη της πλέον συμφέρουσας προσφοράς και συνακόλουθα του προσωρινού αναδόχου για τη με αρ. 2384/18-04-2019 (19PROC004822848) διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου υποστήριξης, διαχείρισης και υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο: «Oenotouristic cross-border capacity building: A transition from promoting wine production to oenotourism experience” και ακρωνύμιο: TERRA VINO, για το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009” (Α.Π.: 4208/26-06-2019).
Επόμενο άρθροΠαραχώρηση 760.800 τ.μ. στην ΑΖΚ από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Καινοτομίας