Στο πρώτο πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο δημόσιου χαρακτήρα στο Ιπποκράτειο η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου

ypes press002
ypes press002

Στο πρώτο πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο με δημόσιο χαρακτήρα και χωρίς εμπορικές χορηγίες το οποίο διοργανώνει σήμερα και αύριο το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης και του υπουργείου Υγείας, παραβρέθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.

Το Ιπποκράτειο διοργανώνει για πρώτη χρονιά πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο με δημόσιο χαρακτήρα και χωρίς εμπορικές χορηγίες, στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας του. Το συνέδριο περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια και φιλοδοξεί να είναι μια ενδιαφέρουσα επιστημονική συνάντηση μάχιμων γιατρών, απαντώντας στις ανάγκες τους για διαρκή εκπαίδευση, με ελεύθερη και ισότιμη συμμετοχή.

Το επιστημονικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και με πολιτιστικές εκδηλώσεις: δύο θεατρικές παραστάσεις, η ιστορία του Σανατορίου από τη θεατρική ομάδα εργαζομένων του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και μια παράσταση κλόουν για τα παιδιά της Παιδιατρικής Πτέρυγας, με σκοπό να αναδείξει το γέλιο ως θεραπευτικό μέσο.

Η Υφυπουργός, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, χαιρέτισε την πρωτοβουλία να διοργανωθεί ένα συνέδριο με δημόσιο χαρακτήρα και δημόσια χρηματοδότηση, απελευθερωμένο από τις εμπορικές και στοχευόμενες χορηγίες, τις διαφημίσεις και τις δεσμεύσεις της αγοράς.

«Είμαστε περήφανοι που αυτά τα χρόνια καταφέραμε να αναδείξουμε τις υγιείς πτυχές των δημόσιων νοσοκομείων και να βάλουμε σε τάξη την αταξία, χαράζοντας μια σταθερή ρότα προς την εξυγίανση της δημόσιας Υγείας. Αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα καταφέραμε να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας με σεβασμό, ανιδιοτέλεια και ανθρωπιά», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου.

Προηγούμενο άρθροΑποχαιρετιστήρια συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, με τον Γενικό Πρόξενο Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Walter Stechel
Επόμενο άρθροΣτο Thessaloniki Pride η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου