Συνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, «Στο Κόκκινο» 91,4 fm και στη δημοσιογράφο Ευγενία Χατζηγεωργίου «Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να απαντήσει αν θα διατηρήσει τα μέτρα»

ypes press002
ypes press002

Συνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερίας Χατζηγεωργίου,  «Στο Κόκκινο» 91,4 fm και στη δημοσιογράφο Ευγενία Χατζηγεωργίου

«Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να απαντήσει αν θα διατηρήσει τα μέτρα»

 

Ως μια εξαιρετική στιγμή για την πόλη χαρακτήρισε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου,  την χτεσινή παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 91,4 fm και στη δημοσιογράφο Ευγενία Χατζηγεωργίου. Η Υφυπουργός επέκρινε όσους σχολιάζουν την παρουσία Ρομά στις συγκεντρώσεις, κάλεσε την αντιπολίτευση να μπει σε έναν πολιτικό διάλογο ουσίας για τα μέτρα της κυβέρνησης και όχι να χαρακτηρίζει  εδώ και χρόνια κάθε μέτρο της κυβέρνησης ως προεκλογικό, αλλά και τους πολίτες να στηρίξουν τον προοδευτισμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο δήμο Θεσσαλονίκης για να μην επιστρέψει ο συντηρητισμός.

«Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία απέδειξαν ότι αυτή η δυναμική που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετική από αυτό που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δηλαδή υπάρχει μεγάλη διαφορά των δύο κομμάτων», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας ότι «από την υποδοχή του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα φαίνεται ότι οι δημοσκοπήσεις για ακόμη μια φορά θα πέσουν στο κενό».

«Οι δημοσκοπικές εταιρίες  να μας πουν ποιο είναι το πρόβλημα: Αν είναι κατευθυνόμενες οι δημοσκοπήσεις ή αν το πρόβλημα είναι στον τρόπο διεξαγωγής τους», είναι το ερώτημα που απηύθυνε η κ. Χατζηγεωργίου.

«Φαίνεται ότι ο κόσμος στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση γιατί έχει αντιληφθεί ότι έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατόν μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής επιτροπείας μέχρι τον Αύγουστο του 2018 αλλά και έπειτα όλες οι δεσμεύσεις μας έχουν γίνει πράξη», είπε η Υφυπουργός.

Σε ερώτηση για τις αιτιάσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει συμμετοχή Ρομά στις συγκεντρώσεις του κ. Τσίπρα, τις χαρακτήρισε ντροπή: «Είναι ντροπή να σχολιάζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο την παρουσία συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι οι Ρομά, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι που κατοικούν δίπλα μας και μάλιστα σε πάρα πολύ υποβαθμισμένες περιοχές. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους και οι ίδιοι το αναγνωρίζουν και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Όπως η σύσταση της Ειδικής Γραμματείας Ρομά».

«Η κυβέρνηση έκανε προσπάθεια για να στηρίξει τους πολλούς και αυτούς που είχαν πραγματικά ανάγκη και από τον Αύγουστο του 2018 εξακολουθεί να κάνει προσπάθεια ανόρθωσης της κοινωνίας και ανάπτυξης της χώρας και αυτό είναι κατανοητό από τους πολίτες. Όποιος προσπαθεί να πει ότι όλα είναι προεκλογικά έχει να αντιμετωπίσει τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι δεν είναι κατώτερα όντα και αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Από το 2016 κάθε φορά που δινόταν πίσω το υπερπλεόνασμα κάθε φορά το παρουσίαζαν ως προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να απαντήσει αν θα διατηρήσει τα μέτρα»

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντά ή  φοβάται να απαντήσει, εκτός αν του ξεφύγουν, αν θα κρατήσει την 13η σύνταξη, η οποία δεν είναι ένα επίδομα για τις εκλογές αλλά ένα μόνιμο μέτρο, αν θα σταματήσει την κατάργηση του υποκατώτατου ή αν θα μειώσει τον κατώτατο μισθό, δηλαδή αν θα πάρει πίσω μια σειρά από μέτρα που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση», είπε η Υφυπουργός κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι δεν μπαίνει σε διάλογο ουσίας:  «Αντί να απαντάνε επί της ουσίας, αν συμφωνούν ή όχι με αυτά τα μέτρα, αν θα τα διατηρήσουν και τι περισσότερο θα δώσουν στην ελληνική κοινωνία, λένε ότι είναι όλα προεκλογικά μέτρα. Το συμπέρασμα είναι ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει για να τα καταργήσει, γιατί είναι διαφορετική η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, μια πολιτική που θα φέρει ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ, θα βοηθήσει τους λίγους, τους ημέτερους, την ελίτ, γιατί αυτοί είναι που τους ενδιαφέρουν».

«Να μη γυρίσουμε στο παρελθόν της συντηρητικής διοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο δήμο Θεσσαλονίκης»

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε το μήνυμα να μη γυρίσει η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία στη συντηρητική εικόνα του παρελθόντος, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν το πρόσωπο του Χρήστου Γιαννούλη για τη διοίκηση της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας για να αλλάξει το σημερινό συντηρητικό μοντέλο διοίκησης, καθώς και το πρόσωπο της Κατερίνας Νοτοπούλου για το δήμο Θεσσαλονίκης για να συνεχίσει   το άνοιγμα που κατάφερε η διοίκηση Μπουτάρη.

«Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αφορά την καθημερινότητα του πολίτη, πρέπει να επιλέξουμε ανθρώπους με όραμα, που έχουν σχέδιο και νοιάζονται για τον τόπο τους.  Τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλη τη Β. Ελλάδα υπάρχουν και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και εκεί χρειαζόμαστε την αλλαγή μοντέλου διοίκησης, εντελώς διαφορετική από την συντηρητική ακροδεξιά ρητορική του σημερινού περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας. Όσον αφορά το δήμο Θεσσαλονίκης, αν γυρίσουμε στο παρελθόν έχουμε να θυμηθούμε μια δεξιά διοίκηση  που αντί να διοικεί έβγαζε λεφτά για την τσέπη της.  Και πρέπει οι πολίτες  να επιλέξουν με βάση τη λογική του ανθρώπου που θα νοιαστεί για τον τόπο του. Να συνεχίσει η λογική προόδου που άνοιξε στην πόλη η διοίκηση Μπουτάρη, να παραμείνει μια πόλη ανοιχτή και  πολυπολιτισμική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το δίπολο προόδου και συντήρησης το διακύβευμα των Ευρωεκλογών»

Σε ερώτηση για τις Ευρωεκλογές, η κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι «οι εκλογές έχουν να κάνουν με το δίπολο της προόδου και της συντήρησης. Πρέπει να σταματήσει ο νεοφιλελευθερισμός στην Ευρώπη γιατί έχει φέρει όλα τα δεινά στις οικονομίες κυρίως του Νότου και της χώρας μας , αλλά και να σηκώσουμε ένα τείχος στην Ακροδεξιά, γιατί αυτή δεν είναι η εικόνα της Ευρώπης που εμείς θέλουμε.  Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας. Ξέρουμε ποιος είναι ο συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, είναι ο κ. Βέμπερ,  που πέρα από ανθέλληνας έχει και εντελώς ακροδεξιά ρητορική».

«Ο κόσμος όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνεται τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι «είναι περήφανη για τη Συμφωνία, γιατί λύνει με τον πιο επωφελή τρόπο για τη χώρα μας ένα θέμα που δεν μπορούσε να σέρνεται άλλο», προσθέτοντας ότι στον πολιτικό διάλογο «επαναφέρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν βρίσκουν τα σκούρα».

«Πατήσαμε στην εθνική γραμμή που υπάρχει εδώ και πάνω από 20 χρόνια και την πήγαμε ένα βήμα παραπάνω. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, οι Βόρειοι γείτονές μας άλλαξαν το σύνταγμά τους και πλέον όλες οι χώρες παγκοσμίως τους αναγνωρίζουν πλέον όχι ως Μακεδονίας αλλά ως Βόρεια Μακεδονία. Ο τρόπος της άλλης μεριάς δεν είναι τίποτα άλλο από Fake news σε σχέση με το περιεχόμενο της Συμφωνίας, με τα αποτελέσματα της Συμφωνίας, με τα πάντα», επισήμανε η κ. Χατζηγεωργίου, καταλήγοντας ότι «ο κόσμος όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνεται τα οφέλη. Συνεργαζόμαστε με τους γείτονές μας στα Βαλκάνια για να φτιάξουμε μια περιοχή, ειρηνικής συνύπαρξης και ανάπτυξης».

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες για τη συμπλήρωση του ενιαίου εγγράφου από τους αιτούντες και Οδηγίες προετοιμασίας φακέλου που αφορούν την: “Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης δράσεων για το έργο «Οργάνωση και Επιχορήγηση Δράσεων προώθησης στοιχείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Παραδοσιακών τοπικών Προϊόντων στη Μακεδονία και Θράκη», με διακριτικό τίτλο “ΠΑΡΑΓΩ” (Α.Π. : 2778/13-05-2019)”.
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα της έρευνας του Υφυπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) για την ανεύρεση του ιστορικού αρχείου του ΥΜΑ-Θ