Στην Καβάλα η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου

ypes press002
ypes press002

Στο νομό Καβάλας βρέθηκε χτες, 14 Μαΐου 2019, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων που βρίσκεται στα Κήπια Καβάλας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου, και συζήτησε με τον ιδιοκτήτη και δημιουργό των κέρινων ομοιωμάτων, Κοκκινίδη Θεόδωρο, άκουσε τα σχέδιά του και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του. Αμέσως μετά μετέβη στην Ελευθερούπολη και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους της και άκουσε τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι ευχαρίστησαν την υφυπουργό για το ενδιαφέρον της να επισκεφτεί το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η Κωνσταντίνα Τρουπέγλη, Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ανέλυσε στην κ. Χατζηγεωργίου την αξία ύπαρξης και λειτουργίας της Βιβλιοθήκης καθώς εξυπηρετεί όχι μόνο τα σχολεία και τους πολίτες της Ελευθερούπολης, αλλά και σχολεία όλου του νομού αλλά και γειτονικών νομών και απομακρυσμένων χωριών. Επίσης, έθεσε τα ζητήματα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, η οποία έχει ιστορία 50 ετών, καθώς έχουν απομείνει 4 εργαζόμενοι, και πλέον λειτουργεί μόνον η μία από τις 3 κινητές βιβλιοθήκες από τις 3 που λειτουργούσαν παλαιότερα.

Μάλιστα, η κ. Τρουπγέλη ζήτησε από την Υφυπουργό, ως όνειρό της, να φτάσει η Κινητή  Βιβλιοθήκη στους  καταυλισμούς προσφύγων.

Η κ. Χατζηγεωργίου υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει και πάλι στην Ελευθερούπολη εκφράζοντας την επιθυμία της να στηρίξει το θεσμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και την βεβαιότητα ότι θα δει το θέμα του προσωπικού αλλά και την πρόταση να αξιοποιηθεί η δεύτερη μονάδα Κινητής Βιβλιοθήκης για τους καταυλισμούς των προσφύγων.

Αμέσως μετά η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Μουσείο Καπνού, ενώ είχε συνάντηση και με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Καβάλας και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, όπου αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση του ΥΜΑ-Θ για την παρουσίαση του νέου προγράμματος με διακριτικό τίτλο «Παράγω»
Επόμενο άρθροΟμιλία στην Επιστημονική Ημερίδα “Borderless Culture” και περιοδεία στο νομό Σερρών πραγματοποιεί αύριο η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου