Στην τελετή υποδοχής 40 Αμερικανών φοιτητών στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών Gilman η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου

ypes press002
ypes press002

Στη Βιβλιοθήκη Bissel του Κολλεγίου Ανατόλια βρέθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2019, το πρωί η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μετά από πρόσκληση του Αμερικάνικου Προξενείου Θεσσαλονίκης, για την υποδοχή των 40 Αμερικανών φοιτητών, που φιλοξενούνται στην πόλη για τις Εργασίες Καριέρας, στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών Gilman.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους Αμερικανούς φοιτητές στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

«Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση του Αμερικάνικου Προξενείου Θεσσαλονίκης να παρευρεθώ σήμερα εδώ, στην Βιβλιοθήκη Bissell του Anatolia College και τις εργασίες Συνάντησης Καριέρας στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών Gilman. Μια συνάντηση που είχε προαναγγελθεί και αποτέλεσε μέρος του στρατηγικού διαλόγου του περασμένου Δεκέμβρη, ανάμεσα στον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και νυν Yπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο», ανέφερε κατά το χαιρετισμό της η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

«Το πρόγραμμα υποτροφιών Gilman διευρύνει τον φοιτητικό πληθυσμό που σπουδάζει στο εξωτερικό και υποστηρίζει οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές από διαφορετικά περιβάλλοντα να σπουδάσουν αλλά και να γνωρίσουν διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Μια τέτοια περιοχή του κόσμου είναι και η Θεσσαλονίκη. Μια πόλη που διακρίνεται όχι μόνο για το ιστορικό και βαθύ πολυπολιτισμικό παρελθόν της, αλλά και για την φιλοξενία των κατοίκων της, που αν και κατοικούν στο Βορρά, διακρίνονται για τα θερμά τους αισθήματα», τόνισε η κ. Χατζηγεωργίου στο χαιρετισμό της.

 

Προηγούμενο άρθροΣτην Τελετή Έναρξης της Sportexpo 2019 η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση – Απάντηση Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)