ΔΤ-ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΝ REAL FM Θεσσαλονίκης

ypes press002
ypes press002

                   «Το ΥΜΑΘ απέκτησε ατζέντα»

Συνέντευξη στον Real fm Θεσσαλονίκης στους δημοσιογράφους Μελίνα Καραπαναγιωτίδου και Μπάμπη Τζιομπάνογλου παραχώρησε η Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.
Προς ενημέρωσή σας, σας αποστέλλουμε βασικά σημεία της συνέντευξης.

Στις δράσεις και τις αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ αναφέρθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά βγήκε ανοιχτή προκήρυξη από το Υφυπουργείο για τη χρηματοδότηση δράσεων συλλόγων νέων από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

«Οι δράσεις του ΥΜΑΘ είναι πολλές ειδικά το τελευταίο τρίμηνο και αυτό είναι γνωστό σε όλη την πόλη. Το ΥΜΑΘ απέκτησε ατζέντα» είπε χαρακτηριστικά η κα. Νοτοπούλου και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Νεανικές Δράσεις με το οποίο χρηματοδοτούνται 43 προτάσεις νέων, από τη Μακεδονία και τη Θράκη σε τομείς που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος, την πολιτιστική δημιουργία και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες κοινωνικής δικτύωσης.

«Από τις 64 προτάσεις  που κατατέθηκαν, εγκρίθηκαν- όχι από εμένα, εγώ βάζω την τελική υπογραφή-  εγκρίθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες με απολύτως διαφανή διαδικασία 43 προτάσεις και είναι η 1η φορά που βγαίνει προκήρυξη»

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στον Αναπτυξιακό Νόμο που τρέχει το ΥΜΑΘ «Η πρώτη αρμοδιότητα είναι ο Αναπτυξιακός Νόμος, υπέγραψα 32 εγκρίσεις προγραμμάτων του επενδυτικού κύκλου, μιλάμε για 16,5 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 3 μήνες, αυτή είναι μεγάλη απορρόφηση κονδυλίων».

Η κα. Νοτοπούλου μίλησε ακόμη για τα τρία μεγάλα υδροδοτικά έργα που ξεκινά η ΕΥΑΘ και για τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στην αναβάθμιση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, και στην επιχειρηματική και πολιτική συνεργασία με το Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη. «Πολύ σημαντική θα είναι η επίσκεψη των Ισραηλινών, που θα έρθουν να επενδύσουν στη Θεσσαλονίκη, έχουμε ένα πολύ πλούσιο περιβάλλον καινοτομίας» είπε η κα. Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός μίλησε ακόμη για τη διαφορετική εικόνα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία τρία χρόνια και στην προσπάθεια που συνεχίζεται. « Η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη τα τελευταία τρία χρόνια έχει αλλάξει, από τις κοινωνικές της δομές και τις υποδομές μέχρι την πολιτική της ανάδειξη . Φιλοξενήσαμε στην πόλη πολλά ανώτατα συμβούλια συνεργασίας, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Μιλάμε για το Βαλκανικό δακτύλιο, μιλάμε για τη σιδηροδρομική Εγνατία. Αυτά γίνονται πράξη, υλοποιούνται τα έργα».

Η Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση και το ΥΜΑΘ στη δημιουργία και λειτουργία του εδαφικού ομίλου ευρωπαϊκής συνεργασίας.

«Η στοχοθεσία που είχαμε βάλει και είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος είναι το Α’ εξάμηνο του 2019 να αρχίσει να λειτουργεί, έχουμε τη σύμφωνη γνώμη από τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες» και ανακοίνωσε τη διοργάνωση Βαλκανικού Φόρουμ στις 15 Μαρτίου για τις υποδομές και την  επιχειρηματικότητα.

Προηγούμενο άρθρο«Το ΥΜΑΘ στηρίζει τους νέους»
Επόμενο άρθρο«Όσοι νοσταλγούν το ΥΜΑΘ ως πολιτικό μαγαζί θα μείνουν με τις αναμνήσεις»