Εκατοντάδες πολίτες στο ΥΜΑΘ για την εκδήλωση μια βραδιά στο Διοικητήριο

ypes press002
ypes press002

Την ιστορία και το ρόλο του Διοικητηρίου, ενός από τα σημαντικότερα κτίρια της Θεσσαλονίκης στο οποίο στεγάζεται το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και άλλες υπηρεσίες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σήμερα Σάββατο 12 Ιανουαρίου , μέσα από ένα πολυθέαμα εκατοντάδες πολίτες.
Ειδικός φωτισμός μεταμόρφωσε την πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου.
Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης άνοιξε την εκδήλωση με το εμβατήριο της πόλης και στη συνέχεια, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, οι Βασίλης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Πλεξίδα , Δημήτρης Σπορίδης σε σκηνοθεσία του Χάρη Πεχλιβανίδη αφηγήθηκαν την ιστορία του Διοικητηρίου, μέσα από σταθμούς και στάσεις στο χρόνο , μέσα από ένα κείμενο της Σοφίας Νικολαϊδου που γράφτηκε για τις ανάγκες της δράσης.

Οι αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, ο τραγουδιστής Δημήτρης Νικολούδης ο μουσικός Φώτης Θεοδωρίδης, και η χορευτική ομάδα «Take your Space» ζέσταναν την ατμόσφαιρα αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των περίπου 700 πολιτών που αψήφησαν το κρύο και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για μια βραδιά στο Διοικητήριο.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Διοικητήριο ξανά ζωντανεύει, ανοίγει στον κόσμο. Στόχος ήταν να ανοίξει ακόμα μια φορά με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Να σας θυμίσω ότι στη μεγάλη πυρκαγιά μπήκαν όλοι οι πολίτες μέσα να σώσουν το Διοικητήριο. Με την ίδια αγωνία, με την ίδια ζέση, με το ίδιο πάθος προσπαθούμε και εμείς να το κάνουμε ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης. Να γίνει από το απρόσιτο Διοικητήριο ένας ζωντανός οργανισμός» δήλωσε η κα. Νοτοπούλου.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Προϊστάμενος του γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης Γ. Αγγελόπουλος, ο Σ.Φάμελλος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , ο Γ.Αμανατίδης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η Π.Βελένη Γεν.Διευθ.Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ,ο Α.Στυλιανού πρόεδρος του ΚΘΒΕ, ο Τ.Τζήκας πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του Γ’ Σώματος Στρατού.
Η βραδιά συνδιοργανώθηκε από το Youthnest και το περιοδικό Parallaxi, σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε, υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου με αντιπροσωπεία ηθοποιών του ΚΘΒΕ
Επόμενο άρθρο“Κάνω πολιτική με την αλήθεια μου” Συνέντευξη στην εκπομπή Δια Ταύτα της ΕΡΤ 3