Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου με το νέο πρόεδρο της ΑΖΚ Κυριάκο Λουφάκη

ypes press002
ypes press002

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Κυριάκο Λουφάκη είχε σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι προοπτικές, ώστε η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας να αποτελέσει στη  μεταμνημονιακή εποχή το όχημα εκείνο, που θα αξιοποιήσει το δυναμικό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδος ώστε η ευρύτερη περιοχή να μετασχηματιστεί σε πυρήνα παραγωγής και αξιοποίησης νέας γνώσης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Όπως τόνισε η Υφυπουργός, στόχος είναι,  η ΑΖΚ να συνενώσει και να υποστηρίξει απόλυτα όλες τις προσπάθειες καινοτομικών δραστηριοτήτων που υπάρχουν και αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή, να προσελκύσει επενδύσεις, να εξάγει καινοτομία, και να υποστηρίξει τους ερευνητές και τους νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους.

Η  Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΥΜΑΘ προς την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τη νέα διοίκηση εκτιμώντας πως την επόμενη μέρα η ΑΖΚ θα έχει καταφέρει να φέρει ένα μετρήσιμο αντίκτυπο από τις δράσεις της, στην καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής.

Ο νέος πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης, χαρακτήρισε τιμητική την θέση την οποία ανέλαβε και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η καινοτομία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης.  Είπε ακόμη, ότι η Θεσσαλονίκη έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και ερευνητικά ιδρύματα που παράγουν τεχνολογία και καινοτομία και χρειάζεται να βρεθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να στηριχθούν οι αξιόλογες προσπάθειες που καταβάλλονται.

 

Προηγούμενο άρθροΔιακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου υποστήριξης της διαχείρισης και υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο: «BORDERLESS CULTURE – Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας και Ελλάδας σε έναν βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό, για το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 93,4», στην εκπομπή «Ορθά Κοφτά», και στους δημοσιογράφους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου