ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ-HELEXPO

ypes press002
ypes press002

Συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO είχε σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου,  η Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης της ΔΕΘ. Η πρόταση η οποία παρουσιάστηκε προβλέπει την ανακατασκευή των εκθεσιακών και συνοδευτικών εγκαταστάσεων στον υφιστάμενο χώρο της ΔΕΘ και παράλληλα τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου με έντονο το πράσινο στοιχείο το οποίο θα καλύπτει το 50% της συνολικής έκτασης.

Συζητήθηκαν ακόμη, τα επόμενα στάδια υλοποίησης του σχεδίου, που περιλαμβάνουν αρχικά την έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου και την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος εντός του 2019.

Ο ανασχεδιασμός του εκθεσιακού κέντρου θα συμβάλλει στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης και στην επέκταση και αναδιαμόρφωση ενός Μητροπολιτικού Πάρκου σε συνθήκες «ζωντανής» δραστηριότητας.

Παράλληλα, οι νέες προοπτικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που δημιουργούνται ανοίγουν το δρόμο προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει ένα ισχυρό εκθεσιακό hub για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) δήλωσε πως υπάρχει από κοινού συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo προς την επίτευξη αυτών των στόχων.

Προηγούμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (τομέας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΘ ΑΕ