ΔΤ- Η ΥΜΑΘ κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά υποδέχτηκε τους εκπροσώπους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

9 7 2018 009
9 7 2018 009

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στο Διοικητήριο, τους εκπροσώπους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (World Hellenic InterParliamentary Association), η οποία ιδρύθηκε το 1996 και αποτελείται από κοινοβουλευτικά μέλη Ελλήνων της Ομογένειας. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Peter Katsambanis (Australia) και οι κ.κ. , κ.κ. John Pandazopoulos, (Γενικός Γραμματέας – Australia), Leonidas Raptakis (USA), Stephan Pappas (Canada), Gerry Sklavounos (Canada), George Michalakis (South Africa), οι οποίοι διαβεβαίωσαν την κα Υφυπουργό οτι εργάζονται αδιάκοπα ώστε η Ομογένεια να συνδράμει αποφασιστικά στην επιλύση των προβλημάτων της πατρίδας.

Η Υφυπουργός καλωσόρισε τα μέλη της Ομογένειας, τους ενημέρωσε για το κυβερνητικό έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη και επανέλαβε την πάγια θέση της για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η Υφυπουργός ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

Είναι μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας τους αδελφούς μας που εκπροσωπούν, εξαπλώνουν και αναδεικνύουν τον Ελληνισμό στα πέρατα της Γης, μεταφέροντας τα ελληνικά μηνύματα της Προόδου, της Ελεύθερης Σκέψης, της Δημοκρατίας και της Ορθοδοξίας, σε όλη την Ανθρωπότητα. Το ιστορικό Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, που πλέον αποτελεί κομμάτι του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του για την προάσπιση και την ανάδειξη της Μακεδονίας και της Θράκης, θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σας για να ενισχύει με κάθε τρόπο την προσπάθεια σας. […]

Ως Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, και ως μέλος του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, με κανέναν τρόπο. […] Γνωρίζοντας ότι οι θέσεις της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, συμβαδίζουν με τις θέσεις που εκφράζω αυτή τη στιγμή, και είναι επίσης οι θέσεις της παράταξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σας καλώ να σταθείτε δίπλα μας. […] Εύχομαι η αγάπη για την πατρίδα να συνεχίσει να μας συνδέει και όλοι ενωμένοι να ξεπερνούμε επιτυχώς, όλα τα προβλήματα.

Προηγούμενο άρθροΔΤ- Ομιλία της ΥΜΑΘ κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Επόμενο άρθροΔΤ- Αποχαιρετιστήρια συνάντηση της ΥΜΑΘ με τη Γενική Πρόξενο του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κα Rebecca Fong