Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στα εγκαίνια των δύο νέων Τοπικών Ομάδων Υγείας στη Δυτική Θεσσαλονίκη

2
2

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου, στα εγκαίνια των δύο νέων Τοπικών Ομάδων Υγείας που ξεκινούν τη λειτουργία τους στη Δυτική Θεσσαλονίκη:

  • 6η Τ.ΟΜ.Υ. (Πολίχνη, Δήμος Παύλου Μελά, Αγίας Μαρίνης 4, κτίριο του Κοινωνικού Ιατρείου) και
  • 7η Τ.ΟΜ.Υ. (Ευκαρπία, Εθνικής Αντιστάσεως 24, εντός του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου).

Στα εγκαίνια ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος μαζί με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Η Υφυπουργός δήλωσε:

«Τα σημερινά εγκαίνια είναι μια ακόμη επιβεβαίωση του μεγάλου έργου που γίνεται για την ανασύσταση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών υπηρεσιών της χώρας μας και κυρίως για το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας. Με τη συντονισμένη δράση των ανθρώπων της Υγείας και με τη στήριξη της Πολιτείας, οι Τοπικές Ομάδες Υγείας γίνονται πλέον πραγματικότητα για όλους τους πολίτες. Οι Τ.ΟΜ.Υ. προσφέρουν πρόσβαση σ’ αυτό που ονομάζουμε Πρωτοβάθμια Φροντίδα, στον τομέα του Εθνικού Συστήματος Υγείας που σχετίζεται κυρίως με την πρόληψη. Οι συνάνθρωποί μας, που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν πρόσβαση σ’ αυτήν, λόγω αποστάσεων, λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή ελλιπούς ενημέρωσης, τώρα επιτέλους την αποκτούν.

Οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε η ενημέρωση για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η κάθε Τοπική Ομάδα να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, καθώς ο θεσμός αλλάζει τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ενισχύει την αξιοπρέπεια, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των συμπολιτών μας».

Προηγούμενο άρθροΔΤ- Η ΥΜΑΘ στην εκδήλωση για την 100η επέτειο της 1ης Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας
Επόμενο άρθροΔΤ- Η ΥΜΑΘ στη δεξίωση για την Εθνική εορτή της Ρωσίας