ΔΤ- Η ΥΜΑΘ στην παρουσίαση του τόμου “Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1921-2009)”

4 6 2018 074
4 6 2018 074

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, χθες 4 Ιουνίου 2018, απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του τόμου “Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1921-2009)”  του Καθηγούμενου κ. Εφραίμ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, που διοργάνωσε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε:

Είναι μεγάλη η πνευματική αγαλλίαση ημών των πιστών, κάθε φορά μας που δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στον πνευματικό πλούτο προσώπων που αποτελούν υπόδειγμα ζωής και Ορθοδοξίας. Η έκδοση του τόμου για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπεδινό, τον Άγιο γέροντα που δίδαξε τη μετάνοια, την ταπεινότητα και την αγάπη, μας προσφέρει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Ο συγκλονιστικός λόγος του γέροντα, που έκλαιγε καθημερινά, όπως διαβάζουμε, από αγαλλίαση για την αγάπη του Θεού, γίνεται με τη βοήθειά αυτής της έκδοσης, πνευματικό βίωμα για όλους μας. Με σεβασμό και ταπεινότητα ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του τόμου, και με εξίσου μεγάλη προσοχή θα πλησιάσουμε τα διδάγματα που περιέχει. Σε αυτή τη δύσκολη εξάλλου περίοδο για την Πατρίδα μας, έχουμε ανάγκη το πνεύμα αλληλεγγύης, αγάπης και ταπεινής εργατικότητας που εκπέμπεται από τα Μοναστήρια της Ορθοδοξίας…

Προηγούμενο άρθροΠροσωρινός Πίνακας Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης Α’ Κύκλου Γενικής Επιχειρηματικότητας Ν.4399/2016 (ΔΙΕ ΥΠΕΣ Τομέας Μακεδονίας – Θράκης)
Επόμενο άρθροΔΤ- Η ΥΜΑΘ στην εκδήλωση “Πολιτισμικό και Οικιστικό Απόθεμα των ελληνικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας”