ΔΤ – Μήνυμα της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για τις ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

ypes press002
ypes press002

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (19 Μαΐου 2018), έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

Η Γενοκτονία των Ποντίων και ο ξεριζωμός από τον τόπο όπου οι Έλληνες ζούσαμε από τη βαθύτατη αρχαιότητα, είναι τραγικότατη στιγμή της Ιστορίας μας και αναντίρρητη Ιστορική Αλήθεια. Την κατοχυρώνουν οι ιστορικές καταγραφές, την επιβεβαιώνουν όμως πέρα από κάθε αμφιβολία ο επεκτατισμός και η μισαλλοδοξία που ακόμη και σήμερα εκπέμπουν διάφορες φωνές και πράξεις στη γειτονική χώρα.
Για αυτό και καλούμε τη σημερινή Τουρκία να αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα την ειρηνική της συνύπαρξη με τους γειτονικούς της λαούς, προχωρώντας στην αδιαπραγμάτευτη και επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Την καλούμε επίσης να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, να σταματήσει τις παραβιάσεις και τις προκλήσεις στο Αιγαίο, να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής της από την Κύπρο και να διακόψει άμεσα την παράνομη κράτηση των στρατιωτικών μας.
Η φλόγα και οι μνήμες των Πόντιων αδελφών μας, μας θέτουν σε διαρκή ενότητα και ετοιμότητα για να μην επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί κάτι ανάλογο με τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Αύριο, 19 Μαΐου, είναι ημέρα μνήμης και ενότητας όχι μόνο για τους ‘Έλληνες του Πόντου, αλλά για όλους τους Έλληνες, όπου αναπνέουν πάνω σ’ αυτόν τον κόσμο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Προηγούμενο άρθροΔΤ – Συνάντηση της ΥΜΑΘ κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με τον Μητροπολίτη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδας
Επόμενο άρθροΔΤ – Μήνυμα της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη