ΔΤ – Ομιλία της Υφυπουργού κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στο 2ο Thessaloniki Summit 2017

ypes press002
ypes press002

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απηύθυνε ομιλία στο πλαίσιο του 2ου Thessaloniki Summit, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η Υφυπουργός στην ομιλία της, τόνισε:

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών που έγιναν τα τελευταία χρόνια είναι ορατά. Μέσα σε δυόμιση χρόνια:

  • Έχουμε ολοκληρώσει μεγάλα έργα υποδομής σε όλη τη χώρα, που ήταν σταματημένα.
  • Κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
  • Συνεχίσαμε τα ρεκόρ ανόδου στον Τουρισμό.
  • Μειώσαμε δραστικά την ανεργία από το 28% στο 21,2 περίπου, με προοπτική για το επόμενο έτος να πέσει κάτω από το 20%, σύμφωνα με τη Eurostat.
  • Πετύχαμε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για το 80% και πλέον των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, και το ίδιο ισχύει για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.
  • Κάναμε πραγματικότητα την ασφαλιστική κάλυψη δυόμιση εκατομμυρίων ανασφάλιστων και ελεύθερων επαγγελματιών.
  • Μειώσαμε το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.
  • Εξασφαλίσαμε 19 δισεκατομμύρια ευρώ, για τον νευραλγικό αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, για τα επόμενα εφτά χρόνια.

[…]

Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης απαιτεί την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, στην οποία πρωταγωνιστεί η Βόρεια Ελλάδα. Καταθέτω τις ενδιαφέρουσες προοπτικές της δημιουργίας μιας «θαλάσσιας Εγνατίας» παράλληλης με την οδική και σιδηροδρομική, την τουριστική αξιοποίηση της ιστορικής διαδρομής του Αποστόλου Παύλου, την πλήρη ενεργοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, που έχει τα τελευταία δύο χρόνια δρομολογήσει ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο δράσης και, τέλος, την αξιοποίηση των μεγάλων ποταμών και λιμνών, των γεωθερμικών πεδίων και του δικτύου ιαματικών πηγών, που απλώνονται σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ας αφήσουμε πίσω μας τις ιδεοληψίες, και ας κινηθούμε με μεγαλύτερες ταχύτητες, με τη χρήση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος και κάθε νέας μεθοδολογίας, ώστε να αναλάβουμε τη θέση μας στο παγκόσμιο σκηνικό. Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τοποθετήσει την Ελλάδα στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, και αυτό κάνει.

(Στο συνημμένο αρχείο ολόκληρη η ομιλία της Υφυπουργού)

Προηγούμενο άρθροΔΤ- H ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 76 χρόνια από την σφαγή της Κορμίστας
Επόμενο άρθροΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΔΥΕΠ