Η ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στο Καυταντζόγλειο

13 5 2017 071
13 5 2017 071

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, απηύθυνε χαιρετισμό στη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων που διοργανώθηκε στο Καυταντζόγλειο Στάδιο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και με τη συμμετοχή 4000 χιλιάδων χορευτών, μουσικών και μελών πολιτιστικών σωματείων της Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ, κ. Γεώργιος Τάτσιος, ευχαρίστησε την Υφυπουργό κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά για τη συμπαράσταση που παρείχε από την πρώτη στιγμή στην Ομοσπονδία, ενώ η Υφυπουργός από την πλευρά της χαιρέτισε τους συλλόγους και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και τόνισε:

Η εποχή της παγκοσμιοποίησης, των τεχνολογικών και οικονομικών επιτευγμάτων, πολλές φορές μας αποπροσανατολίζει και μας βάζει στον κίνδυνο να αφήσουμε να ατονίσουν όλα αυτά που μας ενώνουν. Δημιουργεί πιέσεις ώστε να ξεχάσουμε τα ήθη και τα έθιμα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας. Αυτά όμως είναι που μας προστάτεψαν επί χιλιάδες χρόνια και μας επιτρέπουν να είμαστε σήμερα ενωμένοι και όρθιοι απέναντι στο χρόνο.
Η ιστορία μας και η μεγάλη πολιτιστική μας παρακαταθήκη πρέπει να μείνουν ζωντανά μέσα μας και να οπλίσουμε με αυτά τα παιδιά μας, τους νέους Έλληνες, για να γίνουν καλύτεροι από εμάς. Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και πολύτιμο αυτό που κάνετε. Πολιτιστικά γεγονότα όπως το σημερινό, μεταλαμπαδεύουν τη φλόγα του πολιτισμού μας. Κάθε ήχος, κάθε στοίχος, κάθε μουσική και χορός μας, είναι μια απάντηση σε αυτά, αλλά και σε εκείνους που προσπαθούν να κλέψουν από την ιστορία μας, να ενδυθούν στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και να αποκτήσουν οντότητα.
Με όρους ειρήνης λοιπόν, με όρους εθνικής και ιστορικής αλήθειας, απαντούμε ότι η ιστορία μας, η ταυτότητα μας, οι παραδόσεις μας, δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Αυτό είναι το μήνυμα μας προς ολόκληρη την οικουμένη.

Προηγούμενο άρθροΔΤ – Βράβευση του κ. Βασίλη Ορφανού από την ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά για την προσφορά του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό
Επόμενο άρθροΔΤ – Δήλωση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για το δυστύχημα της αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη