Παρουσία της ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά στην Τελετή Αναγόρευσης του Π.τ.Δ. κ. Π. Παυλόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ypes press002
ypes press002

Στην Τελετή Αναγόρευσης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε η Yφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

«Το Σύνταγμα, ως θεμελιώδης νόμος αποτελούμενος, όχι μόνον από τους κανόνες δικαίου που περιλαμβάνει, αλλά και από τις γενικές αρχές οι οποίες συνάγονται απ’ αυτούς, υπερισχύει αναποδράστως κάθε άλλου κανόνα δικαίου» επισήμανε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας ως «λάθος» τον σκεπτικισμό που εκφράζουν ορισμένοι σε ό,τι αφορά την σχέση μεταξύ Συντάγματος και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Συμπλήρωσε δε πως η Ε.Ε. προχώρησε στην οικονομική και νομισματική ένωση, αλλά «έμεινε πίσω στους θεσμούς και αυτή η καθυστέρηση εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους».

Προηγούμενο άρθροΔΤ – Η ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά εγκαινίασε το 2ο Auto Festival της ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός της Υφυπουργού Μ. Κόλλια-Τσαρουχά στην Φιλανθρωπική εκδήλωση «Παραδοσιακή κουλτούρα και φιλαλληλία»