ΔΤ – Συνάντηση της ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά με τον Ευ. Ντουλέ, Πρόεδρο του ΚΕΑΔ και βουλευτή της Ομογένειας Αλβανίας

1 4 2017 013
1 4 2017 013

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, υποδέχτηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο τον Ευάγγελο Ντουλέ, Πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αλβανία και μέλος του Αλβανικού Κοινοβουλίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα της Ελληνικής Ομογένειας στην Αλβανία καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Παρών στη συζήτηση ήταν η Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Θεσσαλονίκης κα Αγγελική Φίλιου.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε:

«Οι ομογενείς μας αγωνίζονται με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα για να διατηρήσουν ακέραιη την παρουσία και την εθνική τους ταυτότητα στη γειτονική χώρα. Αν η κυβέρνηση της Αλβανίας παραμένει προσανατολισμένη προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κατανοήσει και να αποδεχτεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τη σημαντική παρουσία των Ελλήνων ομογενών στην Αλβανία ως συνδετικό με την Ελλάδα στοιχείο και γέφυρα συνεργασίας».

Προηγούμενο άρθροΔΤ – Ομιλία της ΥΜΑΘ κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην Ετήσια Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Εθνικών Επιτροπών της UNESCO
Επόμενο άρθροH ΥΜΑΘ Μαρία-Κόλλια Τσαρουχά στην παρουσίαση του βιβλίου “Ρούπελ, το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού”