ΔΤ – Δήλωση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για την έγκριση του προγράμματος τουριστικής αξιοποίησης της Αμφίπολης

285
285

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, με αφορμή την τελική έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης για την τουριστική αξιοποίηση του Μνημείου της Αμφίπολης (λόφος Καστά) στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020», δήλωσε:

«Κερδίσαμε το στοίχημα για την ανάδειξη της Αμφίπολης. Πετύχαμε την τελική έγκριση του Προγράμματος για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης το οποίο κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Εξασφαλίσαμε έτσι ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί τώρα φαίνεται η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας που είχα πάρει ώστε να τεθεί το Υπουργείο Πολιτισμού επικεφαλής της προσπάθειας και να ξεπεραστούν  τα προβλήματα συνεννόησης που υπήρχαν. Αυτή η πρόταση, έλυσε το πρόβλημα.

Είμαι χαρούμενη και υπερήφανη, όχι μόνο ως Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και ως βουλευτής και πολίτης των Σερρών, γιατί το μνημείο της Αμφίπολης θα πάρει τη θέση που του αξίζει και θα ενισχύσει τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του νομού».

 


* ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Στην πρόταση και στην υλοποίηση του προγράμματος «Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας-Ελλάδας σε έναν βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό» συμμετέχουν:

  • Επικεφαλής Εταίρος: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού / Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Εταίροι:

  • Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Δήμος Αμφίπολης
  • Δήμος Blagoevgrad
  • Πανεπιστήμιο Blagoevgrad
  • ΚΕΚ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός Μ. Κόλλια-Τσαρουχά στην Ημερίδα με θέμα “Ψηφιακή Πολιτική, Δίκτυα και Ανάπτυξη”
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τιμήθηκε σε Ημερίδα του ΤΕΦΑΑ Σερρών