Η ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά στη Συνέντευξη Τύπου για την Έκθεση Detrop 2017

28 2 2017a 018
28 2 2017a 018

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, στη Συνέντευξη Τύπου για τις εκθέσεις Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo. Στη διάρκεια της εισήγησης της, η Υφυπουργός, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε:

Φέτος η Detrop είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θέματα και προϊόντα, καθώς συνδιοργανώνεται με τις εκθέσεις Ελλήνων Κόσμημα, Infacoma και AquaTherm. Δημιουργείται έτσι ένα πλαίσιο που θα πολλαπλασιάσει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών και θα ενισχύσει κατά πολύ το ενδιαφέρον των πολιτών. Τίθενται σε κεντρικές θέσεις προϊόντα που έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για τη χώρα μας, με ειδικά αφιερώματα στο κρασί, στο τσίπουρο, στο λάδι της ελιάς, ανάμεσα σε άλλα, προϊόντα που χαρακτηρίζουν την χώρα μας και αποτελούν κατά κάποιο τρόπο κυρίαρχα στοιχεία της ελληνικής παράδοσης.

Στόχος μας είναι πάντα η ανάδειξη των προσπαθειών των ανθρώπων που κράτησαν ζωντανά κύτταρα οικονομίας και δημιουργίας όλα αυτά τα χρόνια, γιατί αποτελούν και τα εφαλτήρια επανόδου της χώρας σε μια πορεία ευημερίας. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους πρωτοστατούν οι Έλληνες παραγωγοί, οι επαγγελματίες της πρωτογενούς παραγωγής. Σε αυτούς στηριζόμαστε και σ’ αυτούς ελπίζουμε. To ΥΜΑΘ βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις προσπάθειες τους και τις ενισχύει με κάθε τρόπο.

Φτάνουμε στο σημείο που φαίνεται η έξοδος από το τούνελ της Κρίσης. Αυτό το κερδίζουμε όχι μόνο με την επερχόμενη και διαφαινόμενη χαλάρωση της λιτότητας και των μέτρων, γιατί αυτά από μόνα τους δεν θα έλυναν τα προβλήματά μας. Τα κερδίζουμε επειδή επιμείναμε στη σκληρή δουλειά, στη συνεννόηση, και επειδή  καταφέρνουμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, των λαών της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ας συνεχίσουμε να επενδύουμε σ’ αυτή την πορεία, και  πλέον η κρίση  έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα σε ουσιαστικό επίπεδο.

Προηγούμενο άρθροΗ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Προηγμένων Υλικών (C.E.R.D.A.M.)
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά στη Σερβία: Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ivica Dacic