Υποδοχή του Αγιότατου Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας από την ΥΜΑΘ και τον ΥφΕΞ

1484393341
1484393341

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, τον Αγιότατο Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Κύριλλο, ο οποίος αποβιβάστηκε το πρωί στο αεροδρόμιο Μακεδονία.  Η Υφυπουργός καλωσόρισε τον Πατριάρχη και συνομίλησε μαζί του. Μετά την ολοκλήρωση της υποδοχής, δήλωσε:

«Υποδέχτηκα, μαζί με το συνάδελφο κ. Αμανατίδη, τον Αγιότατο Πατριάρχη πάντων των Ρώσων, με τους οποίους μας δένουν το Ομόδοξο και ιδιαίτερες σχέσεις φιλίας και συναδέλφωσης. Του ζήτησα να συνδράμει στην άρση των δυσκολιών του ελληνικού λαού και του ανέλυσα το πρόβλημα της καπήλευσης του ονόματος της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας. Ο Πατριάρχης απήντησε ότι γνωρίζει το θέμα και ότι η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε καλά χέρια. Εύχομαι, με τις ευλογίες του, να αποδείξουμε  τη φιλοξενία, τις δυνατές σχέσεις και τη δύναμη του Ομόδοξου που συνδέουν τον ελληνικό και το ρωσικό λαό».

 Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ στο πρόγραμμα επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού με συντονισμό της ΥΜΑΘ & VIDEO
Επόμενο άρθροΔήλωση της ΥΜΑΘ για τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ρωσίας στο Αεροδρόμιο Μακεδονία