Εκδήλωση του ΥΜΑΘ και του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος με θέμα “Η διαχείριση των προσφυγικών ροών στη Βόρεια Ελλάδα”

ypes press002
ypes press002

Χθες, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, άνοιξε με την ομιλία της τη σειρά των ομιλιών στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Η διαχείριση των προσφυγικών ροών στη Βόρεια Ελλάδα”. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Παραθέτουμε σημαντικά αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία της Υφυπουργού:
• Η απάντηση στη μεγαλύτερη πρόκληση (προσφυγικό) που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι στην ουσία αν το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη προσπάθεια ειρηνικής συνεύρεσης λαών και κρατών στην Παγκόσμια Ιστορία, μπορεί να ολοκληρωθεί. Αν η Ευρώπη όμως επιλέξει το δρόμο μιας ένωσης που θα υπηρετεί αριθμούς και όχι ανθρώπους, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για το τελικό αποτέλεσμα. […]
• Θέλω να πιστεύω, ότι παρόλο που δεν έχουν κλείσει ακόμη οι πληγές της Προσφυγιάς των Ποντίων από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, που ήρθαν να αθροιστούν στις πληγές των Μικρασιατών, των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας, του Πόντου, των Βορειοηπειρωτών, της Πόλης, των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου, παρόλο που όλες αυτές οι πληγές είναι πρόσφατες και ακόμη ανοιχτές, και μας χαρακτηρίζουν βαθιά ως λαό, τελικά, δεν είναι μόνο αυτό το παρελθόν, των οικογενειών των περισσότερων από εμάς, που μας εμψυχώνει να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Είναι και η δύναμη που ξεπηδάει από μέσα μας και εναντιώνεται στην επανεμφάνιση της Βαρβαρότητας, του Ρατσισμού,

Προηγούμενο άρθρο5ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο
Επόμενο άρθροΗ διαχείριση των προσφυγικών ροών στη Βόρεια Ελλάδα