Συνάντηση Αγροτών και Παραγωγών με την Υφυπουργό, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

1484394110
1484394110

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δέχτηκε σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στο γραφείο της στο ΥΜΑΘ, εκπροσώπους από το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης.

Νωρίτερα, οι παραγωγοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο Διοικητήριο, ενώ στη συνάντησή τους με την Υφυπουργό, κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
Συγκεκριμένα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στον τρόπο φορολόγησής τους και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό, ενώ παράλληλα ζητούν -μεταξύ άλλων- τη μεσολάβηση της Πολιτείας στο θέμα των αγορών χωρίς μεσάζοντες.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε:

Οι μικρομεσαίοι  Έλληνες αγρότες και παραγωγοί  δοκιμάζονται σκληρά και καλούνται όπως και άλλοι κλάδοι να ανταπεξέλθουν σε ένα ιδιαίτερα δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον. Όσοι προέρχονται από αγροτικές περιοχές έχουν βαθιά γνώση των επιπτώσεων.
Στη συζήτηση που είχαμε τους άκουσα προσεκτικά και τους διαβεβαίωσα ότι σ’ αυτόν τον αγώνα βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά.
Για πολλούς λόγους επιβάλλεται στην σημερινή κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα, καθώς πέρα από τις απαιτήσεις και τις πιέσεις των εταίρων και δανειστών, υπάρχει πλήθος ουσιαστικών πραγματικών προβλημάτων και αγκυλώσεων που πρέπει να επιλύσουμε. Το γεγονός ότι περίπου το 12% του ενεργού πληθυσμού μας ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, αλλά συμμετέχει στο ΑΕΠ με μόλις 2,9%, ή ότι το 80% των κοινοτικών ενισχύσεων φτάνει σε μόλις 20% του αγροτικού πληθυσμού, είναι ενδεικτικά των προβλημάτων για τα οποία άμεσα πρέπει να βρεθούν λύσεις.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις με τους εταίρους, ώστε να επιτευχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση, χωρίς όμως να ζημιωθεί η αγροτική οικογένεια. Η πρόκληση είναι σίγουρα μεγάλη, αλλά υπάρχει ουσιαστική συνεννόηση, η οποία προμηνύει μόνο θετικές εξελίξεις, κάτι που απέδειξε και το πολύ καλό κλίμα που υπήρξε στη σημερινή μας συνάντηση.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΤελετή Απονομής της Πολεμικής Σημαίας