Η ΥΜΑΘ στην 1η Βαλκανική Συνάντηση Επιμελητηρίων

1484394133 1
1484394133 1

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, την πόλη της Φλώρινας, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της 1ης Βαλκανικής Συνάντησης Επιμελητηρίων, που συνδιοργανώνουν τα Επιμελητήρια Κοζάνης και Φλώρινας.
 
Στη Βαλκανική Συνάντηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες Ενώσεων Επιμελητηρίων ή Επιμελητηρίων διαφόρων βαλκανικών χωρών (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ.), καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δημόσιας Διοίκησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διμερών Επιμελητηρίων και άλλων φορέων. 


 
Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απηύθυνε χαιρετισμό στην επίσημη συνεδρίαση, όπου μεταξύ άλλων είπε: 

Ο τόπος μας, τα Βαλκάνια, έχουν μεγάλη ανάγκη την ειρηνική και δημιουργική ανάπτυξη. Έχουν ανάγκη τη δημιουργία πολιτισμού και καλών σχέσεων, για να αντισταθούν στον έντονο ανταγωνισμό και τις προκλήσεις που δεχόμαστε από όλες τις πλευρές γύρω μας, από Ανατολή και Δύση. Ο Πολιτισμός και η Ανάπτυξη, όπως και οι καλές σχέσεις, ξεκινούν πάντοτε από το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα, από τις πρωτοβουλίες των ανθρώπων της δουλειάς, του καθημερινού μόχθου, της εργασίας. Όπως λέμε οι Έλληνες σε μια παροιμία μας, “Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”. Είναι σίγουρο ότι θα γίνουμε καλοί φίλοι, αναπτύσσοντας δυνατούς λογαριασμούς συνεργασίας, logistics, εμπορευματοποίησης, και προώθησης των εξαιρετικών αγαθών και εξαιρετικών ανθρώπων που υπάρχουν στις χώρες μας!
Πιστεύω η σημερινή εκδήλωση αποδεικνύει πως οι Πολίτες των Βαλκανίων αντιλαμβάνονται πλέον ότι έχουμε πολλά κοινά, ότι μας δένουν οι ίδιες ανάγκες, ότι πρέπει να προχωρήσουμε με αλληλεγγύη και με κοινές προσπάθειες στο απαιτητικό μέλλον που δημιουργούν οι παγκόσμιες προκλήσεις. Και μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει αυτή η συνειδητοποίηση.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), υπογράμμισε:

Η προώθηση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και υποδομών για τη Μακεδονία και τη Θράκη, είναι στόχοι για τους οποίους καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια. Θα τους πετύχουμε, χρησιμοποιώντας όποιο τρόπο και όποιο μηχανισμό διαθέτουμε, και παρά τις ιδιαίτερα αρνητικές περιστάσεις που έχουν δημιουργήσει οι δεσμεύσεις απέναντι στους Ευρωπαίους δανειστές μας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε όλη την Περιφέρεια, τη Φλώρινα, την Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Καστοριά, όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, που κρύβουν μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες αλλά μέχρι σήμερα δεν τους δόθηκε η ουσιαστική ευκαιρία να τις εκφράσουν.

 

Προηγούμενο άρθροΣειρά επαφών και συναντήσεων της Υφυπουργού, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Επόμενο άρθροΗ ομιλία της Υφυπουργού, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, σε ευρεία σύσκεψη στον Ο.Ε.Ε.Θ.