Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στην επέτειο της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

1484394121 1
1484394121 1

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την συμπλήρωση 97 χρόνων από την υπογραφή της ανακωχής και λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσία εκπροσώπων των αυτοδιοικητικών, διπλωματικών και στρατιωτικών αρχών της Θεσσαλονίκης.

Η κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κατέθεσε στεφάνια στα μνημεία πέντε τομέων (Σερβικό, Ρωσικό, Γαλλικό, Βρετανικό, Ιταλικό) των συμμαχικών νεκροταφείων του Ζέιτενλικ, όπου τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού (Γ’ Σ.Σ.).

Η Υφυπουργός, κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε:

Πέρασαν 97 ολόκληρα χρόνια από την 11η Νοεμβρίου 1918, από τότε που τελείωσε ο πρώτος Μεγάλος Πόλεμος. Σήμερα τιμούμε το ιστορικό γεγονός, τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν, όσων θυσιάστηκαν. Αλληλοσκοτώθηκαν εκατομμύρια Ευρωπαίων γιατί οι έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν. Γεγονός το οποίο παραμένει ζητούμενο ακόμα και στις ημέρες μας και αφορά και τα μεγάλα αλλά και τα μικρά θέματα που μας ταλανίζουν και μας απασχολούν.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ομιλία της Υφυπουργού, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, σε ευρεία σύσκεψη στον Ο.Ε.Ε.Θ.
Επόμενο άρθροΔραστηριότητες της ΥΜΑΘ στο πλαίσιο του εκθεσιακού τρίπτυχου Polis – Philoxenia & Destination Thessaloniki