Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο Πανελλήνιο και Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο, στη Θεσσαλονίκη

1484394149
1484394149

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κήρυξε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, την έναρξη του 36ου Πανελλήνιου και Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου (29-31/10/2015), που διεξάγεται στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace», στη Θεσσαλονίκη.

Η Υφυπουργός στο χαιρετισμό της, είπε:

Είναι μεγάλη τιμή της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Μακεδονίας που φιλοξενεί φέτος το 36ο Πανελλήνιο και Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο. Το συνέδριο και η παρουσία σας εδώ, αποτελούν κορυφαίο επιστημονικό και ιατρικό γεγονός, με μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους όλου του κόσμου. Είναι εξάλλου πολλοί οι συνάνθρωποι μας που υποφέρουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία δυστυχώς παραμένουν η 1η αιτία θανάτου στην Ευρώπη.

Σχεδόν σε κάθε σύγχρονη οικογένεια υπάρχει κάποιος άνθρωπος που βασανίζεται από καρδιολογικά προβλήματα. Κάθε ευκαιρία, λοιπόν, για ανταλλαγή και μετάδοση της εμπεριστατωμένης γνώσης που πραγματεύεστε οι ειδικοί επιστήμονες, αποτελεί για όλους εμάς μια επιπλέον ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Και αυτό ισχύει είτε είμαστε ασθενείς, είτε απλοί πολίτες. Η ενίσχυση αυτής της Ελπίδας, μέσα από την υποστήριξη του επιστημονικού έργου σας, αποτελεί σήμερα ισχυρή κυβερνητική πρόθεση, σύμφωνη με τις απαιτήσεις του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Κυρίες και κύριοι, αντιμετωπίζουμε σήμερα ως κοινωνία μια σειρά προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας ενός οικονομικού μοντέλου που έβαλε στο προσκήνιο την κερδοφορία και έθεσε σε δεύτερη μοίρα την επιστημονική έρευνα και την ανθρωπιστική δράση. Όμως, κάθε μέρα γίνεται περισσότερο φανερό ότι αυτή η πορεία είναι εκ των πραγμάτων αδιέξοδη, και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν ένα κράτος πιο κοινωνικό, που να στηρίζει περισσότερο τον Άνθρωπο και την Επιστήμη.

Όλοι μας κάνουμε αγώνα για να διατηρήσουμε και να ανασυγκροτήσουμε μια κοινωνία, στην οποία ο Άνθρωπος, η Υγεία και το συνεπακόλουθο Ευ Ζην, θα είναι ξανά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε, ειδικά αν έχουμε ως οδηγό μας τις αρχές της Συμπόνιας και της Αγάπης προς τον Πλησίον, οι οποίες αποτελούν άλλωστε τις ανώτατες πνευματικές αξίες της Ορθοδοξίας, με την οποία μεγαλώσαμε και αποτελεί τη βάση της ηθικής των περισσότερων από μας.

Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, Ιατρική χωρίς Συμπόνια και χωρίς Αγάπη, όπως και Πολιτική και Επιστήμη χωρίς τις ίδιες αρχές, δεν μπορούν να υφίστανται.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η πορεία μας είναι κοινή. Το δικό σας λειτούργημα το αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα, εμείς οφείλουμε να αποδείξουμε τις προθέσεις και τους στόχους μας μέσα από το αποτέλεσμα των κυβερνητικών μας επιλογών.

Αποτελεί μεγάλη προσωπική τιμή η ανακήρυξη της Έναρξης του 36ου Πανελλήνιου και Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου! Σας ευχαριστώ για την τιμή, και καλωσορίζω τους επιστήμονες που ταξίδεψαν από το εξωτερικό για να παραβρεθούν στο σημερινό συνέδριο και να μεταδώσουν τη γνώση και την εμπειρία τους στους συναδέλφους τους και όλους εμάς.
Καλωσορίζω επίσης τους εξαίρετους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται εδώ για τον ίδιο λόγο, και τους εύχομαι καλή διαμονή και σημαντικά αποτελέσματα στο έργο τους.
Εύχομαι το 36ο Καρδιολογικό συνέδριο να αποτελέσει σταθμό για την Καρδιολογία και να προσφέρει τα μέγιστα στην παγκόσμια επιστήμη και στο ιατρικό λειτούργημα.
Αυτές τις ευχές τις μεταφέρω εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σε σεμινάριο του ΤΕΙ Σερρών
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στα Εγκαίνια της Παγκρήτιας Έκθεσης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης