Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην τελετή της 10ης επετείου του Στρατηγείου του Γ’Σ.Σ. στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο

1484394403 1
1484394403 1

Στην τελετή εορτασμού της 10ης επετείου από την ένταξη του Στρατηγείου του Γ’ Σώματος Στρατού (Γ’Σ.Σ.) στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (NAC), παραβρέθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η τελετή έλαβε χώρα στο Στρατηγείο του Γ’ Σώματος Στρατού, παρουσία του διοικητή του Γ’Σ.Σ./NRDC-GR, αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, εκπροσώπων των διπλωματικών και στρατιωτικών αρχών της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησε από την Υφυπουργό η απονομή ευφήμου μνείας στο προσωπικό που συμμετείχε στην επιχειρησιακή Αξιολόγηση/Άσκηση «Γόρδιος Δεσμός – 15».

Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είπε:

Το Στρατηγείο του 3ου Σώματος Στρατού εγγυάται την ασφάλεια του τόπου, και με την ισχύ του επιβάλλει τη σταθερότητα των διεθνών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή.


Είναι τιμή μας που εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, γιατί αναδεικνύει τη σπουδαιότητα που έχει ο τόπος μας για ολόκληρο το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ).
Η τοποθέτησή του εδώ δείχνει επίσης την υψηλή γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία που έχουν η Μακεδονία και η Θράκη για τις διεθνείς ισορροπίες.


Εύχομαι το Στρατηγείο να παραμείνει για πάντα επικεφαλής μιας δύναμης ειρήνης και με την υψηλή ετοιμότητά του να μας κάνει πάντα να νιώθουμε ασφαλείς.
Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Στρατηγό Ηλία Λεοντάρη για την εξαιρετική δουλειά του σε όλους τους τομείς, καθώς και σε όλο το επιτελικό προσωπικό του, και να συγχαρώ θερμά όλους  τους αξιωματικούς και τους οπλίτες που πήραν μέρος στην Άσκηση Γόρδιος Δεσμός 15.
Η ικανή και αξιόλογη στελέχωση και διοίκηση του Στρατού μας, εγγυάται ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τις έντονες διεθνείς αναταράξεις, και η χώρα μας θα πορευθεί ομαλά σε μια περίοδο σταθερότητας και ανάπτυξης.

 

Προηγούμενο άρθροΔΤ-Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΗ Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στο μνημόσυνο για τη μνήμη των σφαγιασθέντων της Κορμίστας Σερρών