Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου & Video ομιλίας της ΥΜΑΘ στο YouTube

1484394464
1484394464

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Τον νέο Μητροπολίτη ενθρόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Στο χαιρετισμό της η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είπε:

Η τοποθέτηση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιουστίνου στη Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, θα έχει ανεκτίμητη αξία για το μέλλον του τόπου και θα τον προωθήσει σε πολλά επίπεδα, πνευματικά, πολιτιστικά, και πολιτικά.


Ο σεβασμιότατος έχει τη γνώση και την κατανόηση της ιδιαίτερης προσφυγικής κληρονομιάς που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών στη Νέα Κρήνη και την Καλαμαριά. Κατάγεται από την ακριτική Μελίτη της Φλώρινας, και από μια προσφυγική οικογένεια που πρόσφερε πολλές θυσίες στον Μακεδονικό Αγώνα.

 
Πιστεύω ότι η παρουσία του, θα συνδράμει τα μέγιστα στην πνευματική καλλιέργεια και την ψυχική ανάταση των πολιτών, που περιμένουν το βάλσαμο του λόγου του.


Από την πλευρά μου, θέλω να εγγυηθώ ότι το διάστημα που θα είμαι αρμόδια του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια συνεργασίας με την Εκκλησία, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ελπίδα και να μεταφέρεται το Ορθόδοξο μήνυμα, της Αγάπης, της Αξιοπρέπειας και της Αλληλοκατανόησης.

Video ομιλίας της ΥΜΑΘ στο YouTube στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου

https://www.youtube.com/watch?v=IU13sf-xMYQ

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μάχης του Κιλκίς
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά σε ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος