Μήνυμα της Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για την Ημέρα της Γυναίκας

1484394723
1484394723

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) στις 8 Μαρτίου, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στέλνει το παρακάτω μήνυμα:

Στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μου, άνδρες και γυναίκες, πιο πολύ όμως στους άνδρες:

Aκούστε προσεκτικά μια γυναίκα, ειδικά όταν είναι σιωπηλή.

Αυτό που θέλω να πω με αυτή τη φράση, είναι ότι τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας δεν είναι μόνο εκείνα που ακούμε να φωνάζουν στις πλατείες ή έχουν επιλέξει να αναδείξουν οι τηλεοράσεις μας.

Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που καθημερινά συγκρούεται σιωπηλά με την έλλειψη κατανόησης, με την ελλειπή επικοινωνία, με τις προβληματικές ανθρώπινες σχέσεις, με την άγνοια για το άλλο φύλλο, με την ενδοοικογενειακή βία, προβλήματα που γίνονται μεγαλύτερα εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Υπάρχουν άνθρωποι, γυναίκες αλλά και άνδρες, που σιωπηλά υπομένουν αυτά τα προβλήματα, όπως δια μέσου των αιώνων οι γυναίκες πάντοτε έκαναν, για να υπερασπιστούν το σπίτι και την οικογένειά τους.

Ημέρες σαν τη σημερινή, αυτοί είναι οι άγνωστοι ήρωες στους οποίους απευθύνουμε το σεβασμό μας. Λέμε ότι τιμάμε τη Γυναίκα, στην ουσία όμως τιμάμε όλα όσα σημαίνει ο γυναικείος ρόλος, όλα όσα συνθέτουν τη γυναικεία ψυχή και τη γυναικεία ύπαρξη, την ήρεμη επιμονή, την υπομονή, την αγάπη προς την οικογένεια.

Την ημέρα της Γυναίκας θυμόμαστε όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει η εργαζόμενη γυναίκα, η γυναίκα του δημόσιου βίου, η μάνα και η σύζυγος, η νεαρή γυναίκα που αναζητά την επαγγελματική της ταυτότητα και τη ζωή της. Υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας, ότι το δικαίωμα στην ισότιμη αντιμετώπιση δεν το απολαμβάνουν ακόμη όλες οι γυναίκες, και πρέπει να παλέψουμε για να το αποκτήσουν, όπως και όλοι οι άνθρωποι.

Πιστεύω , ότι για να φτιάξουμε μια κοινωνία με περισσότερη ανθρωπιά και αλληλεγγύη πρέπει να ξεκινήσουμε από το σεβασμό της γυναίκας στο σπίτι, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό χώρο. Και έτσι θα δημιουργήσουμε ένα νέο παράδειγμα, μια νέα κοινωνική πολιτική και μια νέα διακυβέρνηση που θα σέβεται και θα αναδεικνύει τον αξιακό κώδικα αυτού του τόπου, φύλακας του οποίου ήταν πάντοτε η γυναικεία ψυχή.

Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015, στις 12.15  το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, διοργάνωσε μία μικρή γιορτή μέσα στο ΥΜΑΘ, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, παρουσία της Υφυπουργού. Απευθυνόμενη προς τους εργαζομένους του ΥΜΑΘ, παρουσία και του Προέδρου του Συλλόγου, Θεοφύλακτου Παπαδόπουλου, η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είπε μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω στις δυνάμεις και τις δυνατότητές σας και αναζητώ τη συνεργασία σας για να το πετύχουμε.
Θα ξεχωρίσουμε μέσα από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μας.
Η  σεμνότητα και η ταπεινότητα που αρμόζει σε όσους υπηρετούν το κοινό καλό των συνανθρώπων μας, ας μας οδηγεί».

 

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απηύθυνε χαιρετισμό στην 6η Συνέλευση Οικονομικών Πανεπιστημίων
Επόμενο άρθροΣυνάντηση ΥΜΑΘ με Γαλλική Αποστολή για Εγκαίνια Μουσείου Ζέιτενλινκ