Συνέντευξη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στη Βεργίνα Τηλεόραση

1485305871
1485305871

ΤΟ ΛΙΝΚ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

https://www.youtube.com/watch?v=vxBKzsFbx5M

 Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραχώρησε συνέντευξη στη Βεργίνα Τηλεόραση, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015.

Η συνέντευξη δόθηκε στο γραφείο της Υφυπουργού, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και τη δημοσιογράφο Βένη Σάπκα.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, για τις πρώτες εντυπώσεις της Υφυπουργού στα νέα της καθήκοντα, η κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απάντησε:

«Οι πρώτες ημέρες είναι εντυπωσιακές. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω θέση υφυπουργείου στα χρόνια που πολιτεύομαι, συγκεκριμένα από το 2000 που εκλέγομαι στο νομό Σερρών. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι εντυπωσιακό για μένα. Έχει πολλά στοιχεία που αγαπώ. Όχι μόνο Ιστορικά, αλλά και αυτά που εμπνέει. Θέλω να πιστεύω , ότι θα ανταποκριθώ σε αυτό το ρόλο, τη θέση που με εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και φυσικά ο κ. Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Τη Μακεδονία τη ‘’γνωρίζω’’, αφού ο νομός Σερρών στον οποίο πολιτεύομαι όλα αυτά τα χρόνια, είναι μια μικρογραφία της Μακεδονίας. Οπωσδήποτε όμως, κάθε τόπος έχει και τις δικές του ιδιαιτερότητες. Τη Θεσσαλονίκη την αγαπώ ιδιαίτερα γιατί σπούδασα εδώ. Τελείωσα τη Νομική Σχολή, την άφησα τη Θεσσαλονίκη το 1983 και την ξαναβρίσκω τώρα. Σίγουρα είναι αλλαγμένη, αλλά μου θυμίζει την παλιά Θεσσαλονίκη των φοιτητικών μου χρόνων και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό.

Όσον αφορά το Υπουργείο, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πάρει τυπικά τις αρμοδιότητες. Απ’ ότι συζήτησα με τον κ. Βούτση θα κρατηθούν οι ίδιες και δεν αποκλείεται να πάρουμε συμπληρωματικά και κάποιες άλλες, για να ολοκληρώσουν τις υπάρχουσες αρμοδιότητες, για να γίνει πιο σωστή και πιο ολοκληρωμένη η εργασία του Υπουργείου μας. Αυτό είναι θέμα ημερών,  γιατί ετοιμάζονται τα Προεδρικά Διατάγματα. Να πούμε ότι κανένας Υπουργός, κανένα Υπουργείο δεν έχει πάρει αρμοδιότητες».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν η καθυστέρηση για την ανάθεση των αρμοδιοτήτων οφείλεται στη διαπραγμάτευση, η Υφυπουργός είπε:

«Είναι λογικό. Η διαπραγμάτευση μας συνεπήρε όλους και έτσι όπως μας δόθηκε όλη η κατάσταση από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστείς. Υπάρχουν εξαγγελίες και δεσμεύσεις και των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων σε αυτή την κυβέρνηση του Εθνικού και Κοινωνικού Σκοπού. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διατηρούμε τις ‘’κόκκινες’’ γραμμές μας, οι οποίες είναι κυρίως στα Εθνικά θέματα και τα θέματα της Εκκλησίας».

Ερωτώμενη η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), αν είναι αισιόδοξη για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που στάλθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, απάντησε:

«Είναι δύσκολοι ‘’αντίπαλοι’’ οι εταίροι. Ιδιαίτερα οι Γερμανοί οι οποίοι διατηρούν μία άτεγκτη στάση για πάρα πολλούς λόγους. Εγώ πιστεύω, ότι δεν είναι μόνο για τους ουσιαστικούς, αυτούς καθ’ αυτούς τους οικονομικούς, όσο για τους επικοινωνιακούς και το τι θα περάσει προς τα έξω στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα της Νότιας Ευρώπης που πλήττονται ιδιαίτερα από την ύφεση και τις πολιτικές της λιτότητας. Είναι σκληροί οι Γερμανοί, γιατί, αν υποχωρήσουν, θα τα βρουν μπροστά τους και από τους άλλους λαούς

Φοβούνται πάρα πολύ ένα ντόμινο αντιδράσεων και εγώ πιστεύω , ότι ήδη έχει αρχίσει αυτό. Η Ελλάδα κάνει τη διαπραγμάτευσή της. Τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση. Σ’ αυτή την κυβέρνηση στηρίζονται και περιμένουν τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών της πολλοί περισσότεροι από αυτούς που την ψήφισαν. Οπότε, είναι Εθνική υπόθεση. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγώ την καταλαβαίνω, αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνεται».

Η δημοσιογράφος ρώτησε για τις εσωτερικές «φωνές», όπως του κ. Γλέζου και του κ. Κατρούγκαλου, με την Υφυπουργό να απαντάει:

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη λογική. Υπάρχουν δύο κόμματα που βρίσκονται στην Κυβέρνηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρακολουθούμε από κοντά τα τεκταινόμενα, εμπιστευόμαστε τον Πάνο Καμμένο, που είναι ο πρώτος συνομιλητής με τον κ. Τσίπρα. Πιστεύουμε και πιστεύω,  ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα απεμπολήσουμε τις αρχές μας. Από την άλλη, δίνουμε χρόνο στους διαπραγματευτές και στον υπουργό Οικονομικών, αλλά και τους άλλους παράγοντες που συνδιαλέγονται αυτή τη στιγμή με τους εταίρους. Πιστεύουμε , ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και σ’ αυτή τη φάση».

 

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας
Επόμενο άρθροH Υφυπουργός (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απεύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση για το διακρατικό πρόγραμμα TRIGGER