Συγχαρητήρια Υφυπουργού ΥΜΑΘ για την ανάδειξη του Μουσικού Σχολείου Σερρών

1484394753 1
1484394753 1

Στο Μουσικό Σχολείο Σερρών βρέθηκε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, προκειμένου να συγχαρεί από κοντά τον Διευθυντή Γεώργιο Βουδούρη και μαθητές της Γ’ Λυκείου για την πρωτιά τους σε διεθνή διαγωνισμό Αρχαιογνωσίας που έλαβε χώρα στην Ιταλία.

Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σερρών, Τατιανή Χατζησταυρίδου, πήρε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό με τίτλο «Τα Πολιτιστικά σύνορα της κοσμοπολίτικης Ευρώπης. Μια ιδιαίτερα σημαντική διαδρομή που συνδέει τον κλασικό με τον σύγχρονο κόσμο», στον οποίο συμμετείχαν 40 μαθητές από σχολεία ολόκληρης της Ευρώπης.

Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε και η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σερρών, Μάρθα Λιάκου, καταλαμβάνοντας επίσης πολύ καλή θέση.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, αναφερόμενη στην επίσκεψή της στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, τόνισε:

«Βρέθηκα στην πρωινή συγκέντρωση του Μουσικού Σχολείου Σερρών προκειμένου να συγχαρώ τον Διευθυντή και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών, για την πρωτιά που έλαβαν σε διεθνή επίπεδο.

Οι μαθήτριες Τατιανή Χατζησταυρίδου και Μάρθα Λιάκου μας έκαναν υπερήφανους και απέδειξαν τις απεριόριστες δυνατότητες που υπάρχουν στη Δημόσια Εκπαίδευση, αρκεί να υπάρχει όραμα και διάθεση για προσφορά με την ανάλογη στήριξη της Πολιτείας. Με το παράδειγμά τους μας δείχνουν την πορεία που πρέπει να χαράξουμε, ο καθένας από το πόστο του, για να αναδείξουμε τους καλύτερους Έλληνες, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Ήθελα επίσης να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Σερρών και φυσικά τις οικογένειες των μαθητών.

Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η διάκριση προέρχεται από ένα Δημόσιο Σχολείο, αποδεικνύοντας ότι το επίπεδο της Παιδείας στα ελληνικά σχολεία είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης».


Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών, Γεώργιος Βουδούρης, δήλωσε:

«Είμαι μεγάλη η χαρά μας που η Υφυπουργός, κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ήρθε στο σχολείο μας και συνεχάρη τους μαθητές. Ιδιαίτερα χάρηκαν οι ίδιοι οι μαθητές, κάτι που φάνηκε και από τις αντιδράσεις τους, οι οποίοι την υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη.

Η πρωτιά της Τατιανής Χατζησταυρίδου, που τη μοιράστηκε με μαθητή από σχολείο του Μονάχου, είναι πολύ σημαντική. Πολύ σημαντική είναι και η θέση που κατέλαβε στον διαγωνισμό η Μάρθα Λιάκου. Ο διαγωνισμός ήταν συγκεκριμένος. Δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες άγνωστα κείμενα στα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, όπου κλήθηκαν να τα μεταφράσουν, ενώ στο τέλος έπρεπε να τα αναπτύξουν στην αγγλική γλώσσα».


Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ανήκει στο Κλασικό Λύκειο Club Italiano Dante Alighieri της Ρώμης.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στη Βεργίνα Τηλεόραση