Γ. Ορφανός “Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της Β. Ελλάδας”

1484394801
1484394801

Την πεποίθηση ότι η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

 Όπως τόνισε, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΑΖΚ, μετά την δημιουργία του πρώτου θύλακα στην Θέρμη, το επόμενο βήμα είναι η θέσπιση των προνομίων, σε συνεργασία με το κοινοτικό πρόγραμμα Jaspers. «Θέλουμε να προσελκύσουμε  νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) που δραστηριοποιούνται τον αγροδιατροφικό τομέα, την μεταποίηση και έχουν μέσα τους την έννοια της καινοτομίας και της τυποποίησης ώστε η Αλεξάνδρεια Ζώνη να αποκτήσει ενεργό ρόλο στην οικονομία της περιοχής», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συνεχάρη τον κ. Ορφανό για τον ενεργό ρόλο που είχε στα θέματα της ΑΖΚ, όπως επίσης και για το γεγονός ότι συνέβαλε στην επίλυση πολλών ζητημάτων, κατά την διάρκεια της επτάμηνης θητείας του στο ΥΜΑΘ.«Ο υπουργός επικεντρώθηκε σε αυτά που μας ενώνουν και αυτό που μας ενώνει είναι πως θα πάμε τον τόπο μας μπροστά. Τέτοιους εμπνευσμένους ανθρώπους στα χρόνια που βρίσκομαι στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν συνάντησα πολλούς», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.  

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας είναι καθοριστικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάκαμψη της χώρας”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Το ΥΜΑΘ αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για την Β. Ελλάδα”