Γ. Ορφανός “Προτεραιότητα έχει το συμφέρον της πατρίδας και όχι η εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων”

1484394926
1484394926

Υπέρ της εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό που θα διασφαλίζει την σταθερότητα και δεν θα δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, τάχτηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την διάρκεια εκδήλωσης της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος, με ομιλητή τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Ορφανός τόνισε πως κάθε φορά που η Κύπρος κάνει βήματα προόδου, η Άγκυρα επιχειρεί να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

«Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της χάραξης της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), όπου η Τουρκία διεκδικεί και πάλι να παίξει το δικό της ρόλο στην περιοχή. Είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως το 2015, η κυπριακή οικονομία θα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. «Την ίδια ώρα, η Ελλάδα διεκδικεί να αλλάξει και αυτή οικονομική κατεύθυνση. Βέβαια, κάποιοι θέλουν εκλογές καθώς διεκδικούν την εξουσία για τον εαυτό τους. Δεν θα ήταν περίεργο αν το κυρίαρχο στοιχείο ήταν το συμφέρον της πατρίδας και όχι τα ιδιοτελή, κομματικά συμφέροντα», δήλωσε με νόημα ο κ. Ορφανός ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η Θεσσαλονίκη είναι το κέντρο των καινοτόμων εφαρμογών”
Επόμενο άρθροΤο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του “Αστερόκοσμου” πραγματοποίησε ο ΥΜΑΘ, Γ. Ορφανός