Γ. Ορφανός “Η Θεσσαλονίκη είναι το κέντρο των καινοτόμων εφαρμογών”

1484394940
1484394940

Την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη έχει εξελιχθεί σε κέντρο των καινοτόμων δράσεων και εφαρμογών, σε πανελλαδικό επίπεδο, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

 Στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του ευρωπαϊκού έργου Fractals, το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού υποστήριξης στον αγροδιατροφικό τομέα, ο κ. Ορφανός  αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δράσεις του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ).

«Στο πλαίσιο των προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας 2007-2013, το ΥΜΑΘ υλοποιεί, ως επικεφαλής εταίρος, το έργο TRIGGER, σε συνεργασία με άλλους επτά φορείς από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, με βασικό στόχο να παρέχει καθοδήγηση σε αποφοίτους, σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Επίσης, είναι σε πλήρη εξέλιξη το διασυνοριακό πρόγραμμα Smart Specialization, το οποίο προωθεί την ανταγωνιστικότητα, την έρευνα και την καινοτομία», δήλωσε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως μετά την δημιουργία του πρώτου θύλακα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, προωθείται η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη εξειδικευμένων δράσεων στον αγροδιατροφικό τομέα.

«Με τον τρόπο αυτό, αποκτούμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών μας ενώ παράλληλα δημιουργούμε θέσεις εργασίας που συμβάλλουν στην ανάπτυξη», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.