Γ. Ορφανός “Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση”

1484394987
1484394987

Την εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Μιλώντας σε εκδήλωση του συλλόγου αποφοίτων αμερικανικών πανεπιστημίων Β. Ελλάδος, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει την μάχη για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση. «Είναι φανερό ότι ζητούν περισσότερα απ’ όσα μας αναλογούν αλλά και εμείς, είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσει η πατρίδα αυτό το στάδιο», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως απαιτείται συναίνεση.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα κερδίσει την μάχη. Το μέλλον των παιδιών μας είναι κοινό και εκεί πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να έχουμε τον ίδιο στόχο, ο οποίος εξυπηρετείται όταν στηρίζουμε την πατρίδα στα εθνικά θέματα», σημείωσε ο κ. Ορφανός. Εξάλλου, με αφορμή την παρουσία του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ), Νίκου Λαρυγγάκη στην εκδήλωση, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης αναφέρθηκε στο ρόλο του απόδημου Ελληνισμού.  «Ο ομογενειακός ελληνισμός αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό. Αυτό το στοιχείο, λοιπόν, πρέπει να αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε την αναγκαία σύνθεση δυνάμεων, η οποία θα μας αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.  

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ KONTRA NEWS “ Έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε μια Ελλάδα ισχυρή στις νεότερες γενιές”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός ‘Πρέπει να διευκολύνουμε τα άτομα με αναπηρία να ζήσουν μια κανονική ζωή’