ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ KONTRA NEWS “ Έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε μια Ελλάδα ισχυρή στις νεότερες γενιές”

ypes press002
ypes press002

Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Η πρωτοφανής δημοσιονομική προσαρμογή σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη δημόσια διοίκηση, συνέβαλλαν στην αναβάθμιση της λειτουργίας του κράτους.                                                                                                                              

Το πρωτογενές πλεόνασμα και η έξοδος της χώρας στις αγορές αποτελούν ουσιαστικά τη δικαίωση της προσπάθειας και των θυσιών που έκαναν, τα προηγούμενα χρόνια, εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης έχει συμβάλλει ενεργά στην κατεύθυνση της επίτευξης του εθνικού στόχου της ανάπτυξης.                                                                      

Μέχρι σήμερα, εγκρίθηκαν 245 επενδυτικά σχέδια, συνολικής ενίσχυσης 633.291.764 ευρώ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η μεταποίηση, ο πρωτογενής τομέας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.                                                                                       

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη το διασυνοριακό πρόγραμμα «Έξυπνη Εξειδίκευση», το οποίο μέσω της περιφερειακής ανάπτυξης και συνεργασίας με άλλους εννιά φορείς από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, προωθεί την ανταγωνιστικότητα, την έρευνα και την καινοτομία.                                                                                                           

Παράλληλα με την Εγνατία Οδό Α.Ε. και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), δημιουργούμε το «Mobile Egnatia», μια διαδικτυακή υποδομή πληροφοριών, τουριστικού ενδιαφέροντος και μεταφορών για όσους κινούνται οδικώς κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, από την Ηγουμενίτσα ως τους Κήπους.                                                                                            

 Επιπλέον, η παραχώρηση της έκτασης των 60 στρεμμάτων στην ΑΖΚ, αποτελεί ουσιαστικά την αφετηρία για τη δημιουργία ενός υγιούς και βιώσιμου οικοσυστήματος καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για όσους Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή.                         

Σε μια προσπάθεια να καταστήσουμε ελκυστικότερες τις πύλες εισόδου της χώρας, προχωρήσαμε στην ενεργοποίηση της διαδικασίας αναβάθμισης και ανάδειξης 12 χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας.                                                          

Στη νέα εποχή που αρχίζει για την Ελλάδα, οφείλουμε όλοι να αφήσουμε κατά μέρους την ιδιοτέλεια και τις σκοπιμότητες και να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία εκείνα που μας ενώνουν.  

Μέσα από τη σύνθεση δυνάμεων, μπορούμε να πετύχουμε τη συναίνεση που απαιτείται ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης. 

 Το μέλλον είναι κοινό για όλους, όπως και η υποχρέωση που έχουμε να παραδώσουμε μια Ελλάδα ισχυρή στις νεότερες γενιές

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία του ΥΜΑΘ, Γ. Ορφανού οι επετειακές εκδηλώσεις για την ένωση της Σάμου με την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΓ .Ορφανός “Να εμβαθύνουμε τις οικονομικές σχέσεις με τη Ρουμανία”